Reduir l’IVA dels hospitals reportaria 67 milions l’any

Contribuiria a disminuir el dèficit sanitari.
La Unió Catalana d’Hospitals (UCH) ha demanat al tripartit que governa la Generalitat que se li redueixi el 16% d’IVA que paguen per la compra de serveis i que se’ls apliqui un 7% o un 4%. Recorden que l’IVA que paguen no se’ls retorna posteriorment.

L’associació va presentar ahir l’estudi La provisió de serveis sanitaris com a sector econòmic creador de riquesa, on es diu que aquesta reducció de l’IVA als hospitals públics i concertats significaria uns ingressos de 67,5 milions anuals que, de forma indirecta, ajudarien a reduir el dèficit de la sanitat catalana «un 10% cada any», segons el president de l’UCH, Boi Ruiz.

L’estudi dóna dades per argumentar que els hospitals són «un motor de l’economia del país».

El sector hospitalari

Facturació: El sector hospitalari públic és el setè de Catalunya, amb una factuació anual de 3.018 milions. L’Institut Català de la Salut (ICS) va ser l’any 2002 la setena empresa catalana pel que fa a facturació.

Ocupació: És el cinquè sector en taxa d’ocupació amb 52.122 persones, el que significa un 1,58% de la població. Els seus sous sumen 1.535 milions anuals. L’ICS és la tercera empresa catalana en ocupació.

Llits: A Catalunya, hi ha 2,3 llits per cada 1.000 habitants mentre que la mitjana europea és de 3,8 llits. A més, són més utilitzats que a la resta d’Espanya. Cada llit dels 64 hospitals públics rep 49,2 altes per 37,7 de la resta d’Espanya. L’estada mitjana a cada llit és de 6,9 dies, similar al promig de la Unió Europea.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento