Santa Coloma ja té fets els túnels perquè la Línia 9 hi passi en tres anys

El primer tram, que arriba fins a la Sagrera, entrarà en servei el 2008. La tuneladora es trasllada a la Via Trajana per completar la L4.
Un obrer s’enfilava ahir per les fulles de la tuneladora del Besòs.
Un obrer s’enfilava ahir per les fulles de la tuneladora del Besòs.
Jordi Soteras
Un obrer s’enfilava ahir per les fulles de la tuneladora del Besòs.
Santa Coloma de Gramenet ja té els 4,3 km de túnel que necessitava per fer-hi passar la futura L9 de metro, que unirà fins a cinc municipis de l’àrea metropolitana.

La Besi, que és el nom amb què s’ha batejat la tuneladora que ha foradat el tram que baixa gairebé en paral·lel del riu Besòs, es desmuntarà en els propers dies per transportar-la fins a Via Trajana. D’aquí a quatre o cinc mesos, quan hagin tornat a muntar la Besi, començarà a foradar el subsòl per connectar la Línia 4 amb l’estació de la Sagrera.

Dos ramals comunicats

El 2008 s’estrenarà el primer tram de la L9, que és el que comunica els dos ramals que vénen de Santa Coloma i Badalona per unir-se i arribar fins a la Sagrera. A partir de l’intercanviador de la Sagrera, la L9 seguirà per Barcelona, passant pel Guinardó, Lesseps i Sarrià, per travessar l’Hospitalet i el Prat.

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va destacar les modificacions fetes després dels esfondraments del Carmel: «En vuit mesos hem passat d’una psicologia pessimista a una optimista».

Esquerdes per les obres del metro

El conseller de Política territorial, Joaquim Nadal, va assegurar ahir que «s’han analitzat cas per cas» les denúncies veïnals per l’aparició d’esquerdes provocades per les obres del metro. En les que hi estan relacionades, «les empreses  constructores i GISA tenen l’obligació de fer les reparacions  necessàries», va afirmar el conseller.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento