Comunitat Valenciana

Mompó (PP) exigeix que Rodríguez dimitisca com a alcalde d'Ontinyent pel seu processament en Alqueria

El president provincial del PP de València i portaveu en la Diputació, Vicente Mompó, ha exigit a l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, que dimitisca després del seu processament en el cas Alqueria.

El Jutjat d'Instrucció 9 de València ha incoat procediment abreujat contra l'expresident de la Diputació Provincial Jorge Rodríguez i altres 14 investigats més per les contractacions presumptament irregulars d'alts directius en l'empresa pública de la corporació provincial Divalterra.

Després de conéixer la decisió judicial, que, segons subratlla el PP, "aboca al processament a 15 excàrrecs de la corporació provincial", Mompó recalca que "el jutge confirma que el perjuí per als valencians per la gestió de PSPV i Compromís en la Diputació és d'1,1 milions d'euros".

Entre els processats es troba l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, al qui Mompó li ha exigit "la seua dimissió després de les conclusions del jutge instructor de la causa en les quals considera que s'han pogut cometre delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics en el seu vessant d'administració deslleial".

Mompó lamenta, en un comunicat, "la mala imatge que transmeten aquestes actituds cap a la ciutadania i per açò ha demanat contundència a l'hora que cap dels 15 processaments continue ostentant càrrecs públics".

Recorda que a més de Rodríguez "figuren com a processats Ricard Gallego, Jorge Cuerda, Manuel Reguart, Xavier Simó, Agustina Brines, Pau Pérez, José Luis Melero, Soledad Torija, Raúl Ibáñez, Manuel Carot, Miguel Ángel Ferri, Salvador Femenía, Víctor Jiménez i José Ramón Tiller".

Per al representant 'popular', el jutge "ratifica la teoria que sempre ha mantingut el Grup Popular en la Diputació referent a aquest cas, primer amb Mari Carmen Contelles, després amb Juan Ramón Adsuara i ara sota la seua pròpia direcció".

El president provincial entén que les contractacions, "tal com confirma el jutge, van comportar una malversació de cabals en favor d'uns particulars per purs interessos partidistes de les dos formacions polítiques que estaven aleshores, i ara, governant en la corporació provincial: PSPV i Compromís".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento