Comunitat Valenciana

Cvirus.- Oltra, sobre assumir responsabilitats polítiques per les morts en residències: "Ara és moment de gestionar"

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defès aquest divendres que l'índex de morts en residències de la Comunitat Valenciana és un "dels més baixos d'Espanya, el 29,6%", encara que la tercera onada està "colpejant molt fort" aquests centres i "sempre és dolorós".
Mónica Oltra amb mascarilla en roda de premsa
Mónica Oltra amb mascarilla en roda de premsa
GVA
Mónica Oltra amb mascarilla en roda de premsa

"Ara és el moment de gestionar aquesta pandèmia", ha recalcat en la roda de premsa després del ple setmanal, preguntada per si la Conselleria ha d'assumir responsabilitats polítiques pel volum de decessos i contagis en residències.

Oltra ha comparat la taxa del 29,6% a la Comunitat Valenciana amb les d'altres comunitats com Castella-la Manxa i Castella i Lleó, entorn del 70%, o Madrid rondant el 50%. Ha sostingut que "en política sempre cal acudir a les dades", encara que no li agraden aquests percentatges perquè són "persones que tenen famílies, algú que els estimava, i desgraciadament han mort".

També ha destacat que, en les últimes dades d'aquest dijous, els morts en residències de la Comunitat Valenciana suposaven el 17,5% del total de decessos. I en general, ha apuntat que "el 26% dels morts es localitzen en 15 centres".

"Són xifres doloroses, sens dubte, però no són unes xifres que estiguen alienes al que aquest passant a tot el món: es moren bàsicament els majors", ha constatat, per a confiar que quan es complete la vacunació es puguen evitar les morts pel virus, ja que la resta de defuncions és una cosa que "també forma part de la vida d'una residència".

En tot cas, ha lamentat que la situació és "molt greu" a tota la Comunitat Valenciana, de transmissió comunitària sense control, i que aquests centres no són aliens. "Les residències no són Fort Knox: si el virus està fora i la pressió creix, el virus entra", ha il·lustrat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento