Comunitat Valenciana

Cultura.- El Ministeri adquireix el quadre 'Caballero con banda' de Sorolla

El Ministeri de Cultura i Esport, per mitjà de la Direcció general de Belles arts, ha invertit el 2020 més de 3,1 milions d'euros en l'adquisició de béns culturals per a les col·leccions públiques de l'Estat, una xifra quasi un 7% superior a la realitzada el 2019. Entre elles figura la compra del quadre 'Caballero amb banda', de l'artista valencià Joaquín Sorolla.
L'obra 'Caballero amb banda', de Joaquín Sorolla, adquirida per al Museu Sorolla
L'obra 'Caballero amb banda', de Joaquín Sorolla, adquirida per al Museu Sorolla
MINISTERIO DE CULTURA
L'obra 'Caballero amb banda', de Joaquín Sorolla, adquirida per al Museu Sorolla

Les obres s'incorporaran a dèsset institucions espanyoles: deu museus, quatre arxius, la Biblioteca Nacional, l'Institut de Patrimoni Cultural d'Espanya i Patrimoni Nacional. Entre les adquisicions, el llegat de l'escriptor Rafael Sánchez Ferlosio per a la Biblioteca Nacional (per 350.000 euros); la 'Crucifixión con santos y donantes', atribuïda al cercle d'Hugo van der Goes, destinada al Museu Nacional del Prado i adquirida per 1,6 milions d'euros o per a la col·lecció del Museu Sorolla, el quadre 'Caballero con banda', de l'artista valencià, per 80.000 euros.

En total, la inversió ha permès la compra de més de 70 béns culturals que inclouen pintura, escultura, mobiliari, fons documentals i bibliogràfics o instal·lacions.

En el cas de l'obra 'Caballero con banda', es tracta d'un retrat realitzat en la joventut de Sorolla, quan era alumne de l'Escola de Belles Arts de Sant Carles de València, i evidencia la gran influència de Velázquez en la seua pintura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento