Comunitat Valenciana

Ford Almussafes planteja nou ERTO que paralitzarà la producció de vehicles 14 dies complets entre febrer i març

La direcció de Ford Almussafes ha plantat aquest dimarts al Comité d'empresa un nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que suposa paralitzar la producció de vehicles durant 14 dies complets entre febrer i març. Addicionalment, 600 treballadors es veurien afectats la resta de dies laborals en aquests dos mesos de forma rotativa, segons han informat a Europa Press fonts sindicals.
Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes
ARCHIVO
Planta de Ford a Almussafes

Així ho ha traslladat l'empresa durant la comissió consultiva que s'ha celebrat aquesta vesprada per a abordar el programa de producció de la factoria valenciana.

Segons els sindicats, l'empresa ja tenia pensat plantejar un ERTO, d'uns 7 o 8 dies per la baixada de vendes en els principals però amb el problema de desproveïment dels semiconductors xinesos que està afectant tota la indústria automobilística en les últimes setmanes, ha cregut necessari ampliar l'expedient.

Amb l'ERTO que ara planteja, la multinacional preveu baixar la producció de 1.600 a 1.300 cotxes al dia, de manera que deixaria produir uns 13.500 cotxes eixos dos mesos de febrer i març, apunten els sindicats.

Pel que fa a la planta de Motors, es convocarà una reunió la setmana vinent per a analitzar l'abast d'aquesta situació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento