Comunitat Valenciana

La jutgessa processa el 'ionqui dels diners', Medina i set persones més per una de les peces del cas Imelsa

La jutgessa substituta del Jutjat d'Instrucció número 18 de València ha decidit processar l'autodenominat 'ionqui dels diners', Marcos Benavent, exgerent de la qual fora empresa pública Imelsa; l'ex-vicepresident de la Diputació de València i exalcalde de Montcada amb el PP, Juan José Medina, i altres set persones més en la qual és la primera ordre de processament dictada dins del cas Imelsa i el seu derivat Taula, la investigació del qual es remota a l'any 2015.
Marcos Benavent, autodenominat 'yonki dels diners' en imatge d'arxiu
Marcos Benavent, autodenominat 'yonki dels diners' en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Marcos Benavent, autodenominat 'yonki dels diners' en imatge d'arxiu

En aquest cas, la jutgessa creu que poden haver-se produït els delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, falsedat en document mercantil i en oficial realitzat per funcionaris, frau en la contractació i blanqueig de capitals. La jutgessa processa Benavent; Medina; Rafael García Barat, administrador de Thematica Events, mercantil en la qual participava el 'ionqui dels diners' i sobre la qual giren totes l'adjudicacions qüestionades en aquesta causa; dos caps de secció de l'Ajuntament de València; l'ex-director financer d'Imelsa i tres empresaris, juntament amb altres cinc societats.

En una interlocutòria de data 11 de gener i contra la qual cap recurs, la jutgessa dona deu dies a les parts perquè sol·liciten l'obertura de juí oral formulant escrit d'acusació o el sobreseïment de la causa o, excepcionalment, la pràctica de diligències complementàries.

Segons la jutgessa, de les investigacions es desprèn la possibleexistència d'un concert entre determinats membres de laRegidoria de Cultura de l'Ajuntament de València -en mans aleshores de la difunta María José Alcón, i l'investigat Rafael García Barat, administrador únic de Thematica, per a adjudicar contractes de manera discrecional els anys 2008 i 2009, concretament en relació amb el servici de Bibliobús, a mercantils relacionades amb aquest últim.

Encara que García Barat era l'administrador, Benavent tenia participacions (prop d'un 40%) en l'empresa a través d'un contracte privat que no va arribar a formalitzar-se en el Registre Mercantil. Segons consta en la resolució, el 'ionqui dels diners' utilitzava la mercantil en benefici propi per a aconseguir de forma fraudulenta determinades adjudicacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento