Comunitat Valenciana

Cvirus.- CSIF demana a Marzà reforçar la calefacció de les aules amb estufes i bombes de calor i instal·lar purificadors

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha demanat per escrit al conseller d'Educació, Vicent Marzà, que reforce amb caràcter urgent els sistemes de calefacció en les aules amb la col·locació d'estufes portàtils i bombes de calor".

La central sindical, a més, ha sol·licitat l'actuació immediata dels servicis de prevenció de riscos laborals i la instal·lació de filtres HEPA per a depurar l'aire en totes les aules, i no únicament en 8.000.

CSIF ha remès un document dirigit al conseller Marzà per a traslladar-li "les deficiències detectades d'estrés tèrmic per fred i propostes de millora en les aules".

El sindicat destaca "les baixes temperatures detectades en nombrosos centres durant aquests dies, que baixen dels deu graus, com ja va denunciar ahir públicament la central sindical".

CSIF explica que a l'onada de fred se suma que "com a mesures de prevenció per a evitar la propagació i contagi s'ha marcat la ventilació de les aules obrint les finestres".

Aquesta circumstància "no permet arribar a unes condicions de confort tèrmic i provoca que tant docents com l'alumnat hagen d'estar amb mantes i roba d'abric en l'aula", adverteix.

Davant aquesta situació, recalca que al sindicat "estan arribant nombroses queixes, ja que en les aules s'està suportant temperatures molt baixes per a poder garantir l'adequada ventilació davant de la Covid-19".

El sindicat adverteix que "les baixes temperatures que s'està patint en les aules afecten la salut tant de docents com d'alumnat, i ja no solament davant de la Covid-19, sinó també davant altres patologies amb efectes respiratoris o cardiovasculars, a més de perjudicar l'activitat docent". CSIF, davant aquesta conjuntura, sol·licita "l'actuació immediata dels servicis de prevenció de riscos".

AVALUACIÓ DE RISCOS

De la mateixa manera, proposa, "amb caràcter urgent, una avaluació de riscos en les aules i reforçar els sistemes de calefacció amb estufes portàtils i mètodes de climatització amb bombes de calor per a aconseguir eixa temperatura d'entre 17 i 27 graus".

Així mateix, insisteix en la dotació de filtres HEPA i mesuradors de CO2 en totes les aules, i no únicament en les 8.000 anunciades per Conselleria d'Educació en el cas dels purificadors d'aire.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento