Comunitat Valenciana

Cvirus.- Oltra, sobre noves restriccions: "Ens han de tractar com a xiquets?"

La vicepresidenta de la Generalitat i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat aquest dimarts que "no es pot descartar cap mesura addicional" davant l'evolució de la pandèmia i ha assenyalat, respecte a si es preveuen noves restriccions de les reunions socials en horari diürn, que cal "prendre's seriosament" les que estan en vigor: "No sabem tots que el més segur és quedar-nos a casa, minimitzar les relacions? Ens han de tractar com a xiquets?".
Mónica Oltra amb mascarilla en roda de premsa
Mónica Oltra amb mascarilla en roda de premsa
GVA
Mónica Oltra amb mascarilla en roda de premsa

Així ho ha manifestat en la roda de premsa per a informar dels assumptes tractats en la reunió del Ple del Consell, preguntada per la "preocupació" del Govern valencià respecte al "tardeo" i la possibilitat d'adoptar restringir les celebracions d'any nou en horari diürn.

Oltra ha assenyalat que "tal com estem ara ens es pot descartar cap mesura addicional" i ha insistit que "la responsabilitat individual és fonamental" i que "l'actitud més responsable és minimitzar les relacions socials". "Tots ho sabem", ha subratllat, abans d'indicar que "no és obligat relacionar-se".

"Quan diuen que encara no s'ha prohibit (el 'tardeo'), de veres? No sabem tots que el més segur és quedar-nos a casa? Minimitzar les relacions? Ho sabem o no? Ens han de tractar com a xiquets? En quants llocs han vist 'prohibit banyar-se' i han tret un ofegat d'allí?", ha expressat.

En la mateixa línia, ha agregat: "Si posa 'prohibit banyar-se', no banyar-se. Però si posara 'recomanat no banyar-se, açò és perillós', La recomanació com te l'has de prendre?". "Hem de posar cada tres metres d'un penya-segat 'prohibit apuntar-se, tirar-se o posar-se en risc'? De veres?".

La vicepresidenta s'ha preguntat "quanta gent s'ha ajuntat amb més de sis persones aquest nadal" a pesar d'estar restringit La vacuna seguim sent nosaltres, la nostra actitud i la nostra responsabilitat", ha insistit.

Així, ha demanat "complir estrictament" amb l'ús de mascareta quan no s'està consumint, mantindre les mesures de protecció en els ambients familiars: "Arribar a una casa i llevar-se la mascareta no és una bona opció". També ha cridat a no eixir de festa i a felicitar-se "a través de videoconferència", que "no contagia".

Oltra ha reiterat que "com van evolucionant els esdeveniments, no es poden descartar noves mesures" i que s'estan adoptant aquestes mesures "per a orientar i obligar eixa responsabilitat individual".

Així, ha incidit que la vacunació que va començar el diumenge serà un "procés llarg" i queden "molts mesos" per a la immunitat de grup, "almenys fins a l'estiu". "Perquè Batiste estiga vacunat això no ens immunitza a la resta", ha recalcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento