Comunitat Valenciana

El primer projecte d'habitatge públic sostenible de la Generalitat a la València rep 42 propostes

  • D'eixe grup eixiran els cinc finalistes que concorreran a la segona fase, en la qual es desenvoluparan les iniciatives.
  • L'actuació té un pressupost d'execució previst de 2.162.365,20 euros, tal com ha informat la Conselleria d'Habitatge.
  • L'objectiu és "donar un gir en els processos de construcció apostant de manera clara i decidida per la transició ecològica".
Zona en la que está situada la calle Jaoquin Ballester en la que se va a construir vivienda pública sostenible
Zona on està situat el carrer Jaoquin Ballester, en el qual es construirà habitatge públic sostenible
GOOGLE MAPS
Zona en la que está situada la calle Jaoquin Ballester en la que se va a construir vivienda pública sostenible

Un total de 42 propostes opten a la redacció del projecte i direcció d'obra del pilot d'habitatges públics sostenibles a la ciutat de València que ha posat en marxa la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i que té un pressupost d'execució previst de 2.162.365,20 euros, segons ha informat la Generalitat.

Així ho ha comunicat la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Matarredona, qui ha explicat que serà un jurat l'encarregat de valorar totes les propostes i seleccionar les cinc finalistes que passaran a la segona fase.

El mes de novembre passat es va presentar el projecte pilot de construcció d'un edifici d'habitatge públic sostenible de sis altures al carrer Joaquín Ballester mitjançant un concurs de projectes. Això permetrà que, després de deu anys, augmente amb obra de nova construcció el parc públic d'habitatge de la Generalitat a la ciutat de València.

Matarredona ha explicat que amb aquest pilot de construcció sostenible "es pretén donar un gir en els processos de construcció apostant de manera clara i decidida per la transició ecològica de l'entorn construït, afavorint la creació d'espais que promoguen la igualtat i el benestar de les persones".

La directora general ha posat l'accent principalment a destacar que es tracta de "un laboratori viu en el qual assajar solucions innovadores que permeten construir habitatges més resilients".

"És fonamental que des de l'administració pública apostem per la innovació com a motor de canvi oferint solucions replicables que facen èmfasis en una millor gestió del nostre parc construït i afavorisquen nous mecanismes de governança socials i tecnològics", ha apuntat Matarredona.

Concurs de projectes

Tal com s'estableix en les bases, la licitació es realitza mitjançant concurs d'arquitectura en dues fases per a obtindre la proposta de major qualitat. Una primera fase consisteix en la presentació d'idees i en la qual se seleccionarà mitjançant jurat als cinc finalistes que concorreran a la segona fase en la qual es desenvoluparan les iniciatives i que conclourà amb la selecció de la proposta guanyadora.

El concurs preveu la concessió de premis als finalistes que accedisquen a la segona fase de 5.000 euros cadascun i no contempla baixa econòmica.

Quant a la valoració de les propostes s'estableixen criteris com la qualitat del projecte; l’interés científic i caràcter innovador; el model habitacional; i la sostenibilitat.

De la mateixa manera, es valorarà una sèrie d'exigències, com ara fomentar la incorporació de mesures sostenibles ambiental econòmica i socialment; potenciar la transferència tecnològica i la innovació aplicada com a valor afegit; promoure nous models residencials inclusius que integren la perspectiva de gènere i l'equitat residencial; i incorporar mesures actives que permeten un ús eficient dels recursos, incorporant els principis de l'economia circular i el disseny bioclimàtic, entre altres aspectes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento