Comunitat Valenciana

València optarà al finançament europeu per a la construcció de carrils bici per més de 6,6 milions

  • L'Ajuntament ha sol·licitat subvenció per a totes les obres d'aquest tipus previstes en la ciutat.
  • Grezzi destaca la importància del Pla Director de la Bici per a poder rebre el 50% dels fons Feder.
Nou carril bici de l'Avinguda Suècia a València
Nou carril bici de l'Avinguda Suècia a València
AJUNTAMENT DE VALÈNCIA - Archivo
Nou carril bici de l'Avinguda Suècia a València

La ciutat de València optarà a les ajudes dels fons Feder per a projectes de carrils bici previstos i que no són objecte d'altres subvencions i que suposaran una inversió superior als 6,6 milions d'euros.

Així ho ha anunciat en un comunicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que ha explicat que l'Ajuntament de València pot optar a eixes ajudes "gràcies a l'aprovació del Pla Director de la Bici".

"Vam demostrar visió i projecció amb tot un seguit de projectes i mesures que redunden en la consolidació d'un model de mobilitat sostenible a València i que ja ens han permés aconseguir ajudes anteriorment", ha destacat l'edil.

En concret, se sol·licita subvenció per a totes les obres de carril bici que hi ha previstes en la ciutat de València i que no són objecte d'un altre tipus de subvencions i s'inclou el Pla Director de la Bici, "atés que és un requisit indispensable" que hi haja un instrument de planificació que arreplegue totes eixes obres pendents.

L'edil ha explicat que les obres incloses en aquesta petició de fons no estaven contemplades en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i, per aquest motiu, no s'havien pogut sol·licitar ajudes en altres convocatòries.

En aquest sentit, Grezzi ha destacat la importància del Pla Director de la Bici per a poder rebre el 50% dels fons Feder i ha recordat que, en anteriors convocatòries, "ja es van aconseguir més de 2,2 milions per a la construcció de set carrils bici, la compra d'un autobús elèctric i un altre híbrid i la instal·lació de tres punts de càrrega ràpida de vehicles elèctrics".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento