Comunitat Valenciana

Coronavirus.- La Comunitat Valenciana no vacunarà aquest dilluns a causa del problema logístic de Pfizer

La Comunitat Valenciana no vacunarà contra el coronavirus durant aquest dilluns a causa del problema logístic de la farmacèutica Pfizer, que ha informat aquesta matinada que retarda a dimarts l'entrega de vacunes a Espanya a causa d'una "incidència logística" en la fàbrica de Puurs (Bèlgica) que ja ha sigut solucionada.

Així ho ha confirmat la Conselleria de Sanitat, que tenia previst rebre 10.000 dosi en la província d'Alacant, 5.000 en la de Castelló i 16.000 en la de València. La campanya de vacunació va arrancar aquest diumenge, quan més de 700 persones van rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, també s'ha referit a aquesta qüestió, i ha confiat que dimarts "si no hi ha cap altre inconvenient, començarà l'enviament massiu de 30.000 vacunes". "Tot el procés està en marxa", ha explicat".

Puig ha indicat que durant aquests mesos ja s'ha vacunat 1,3 milions de persones a la Comunitat Valenciana contra la grip, per la qual cosa ha considerat que "els equips de salut pública estan demostrant la seua capacitat i bon fer".

Per al president, Europa "ha demostrat eixa capacitat d'unió i de resposta" i ha apuntat que en els pròxims tres mesos s'espera vacunar els sectors fonamentals" en una "operació conjunta" que arribarà a residències, sanitaris i grans dependents. "Eixe és l'objectiu en els 100 primers dies de l'any, i a partir d'ací continuarà la vacunació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento