Sorolla pinta visions d'Espanya

Sorolla
Sorolla
RB
Sorolla

Els 14 frescos que el pintor valencià Joaquín Sorolla (València, 1863-1923) va pintar per a la Hispanic Society de Nova York estan realitzant una extensa gira per València, Sevilla, Màlaga i Bilbao. D'avui al 13 de maig es detenen al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i, posteriorment, s'exhibiran al Museo del Prado de Madrid.

Aquestes pintures de gran format, que van viatjar a Barcelona fa uns dies, s'acompanyen d'una segona exposició amb els 50 treballs preparatoris dels frescos de Visión de España.

En els plafons, Sorolla va traçar les seves impressions de la realitat geogràfica espanyola. Aquests van sortir de Nova York per passar primer per un procès de restauració. Si es compleix la previsisió de visitants, que podria fregar els dos milions de persones, serà de les mostres més vistes d'Espanya.

Llum, color i una variada representació de figures humanes formen el treball que Sorolla va realitzar del 1911 al 1919 per encàrrec del mecenes d'art Archer Milton Huntington per a decorar la biblioteca de la Hispanic Society.

El tour espanyol exposat passa per Andalucía. El encierro; Sevilla. Los nazarenos; Extremadura. El mercado; Ayamonte. La pesca del atún; Galicia. La romería; Castilla. La fiesta del pan; Aragón. La jota; Cataluña. El pescado, o Sevilla. El baile...

* Palau Nacional de Montjuïc. De dimarts a dissabte de 10.00 a 19.00 h. Diumenges i festius de 10.00 a 14.30 h. Gratis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento