Lliures per carnestoltes

Un cliente, probándose una máscara de Jóker en una tienda de disfraces. (JORGE PARÍS)
Un cliente, probándose una máscara de Jóker en una tienda de disfraces. (JORGE PARÍS)
JORGE PARÍS
Un cliente, probándose una máscara de Jóker en una tienda de disfraces. (JORGE PARÍS)

A les penes, xirinola. Ni tan sols l'omnipresent crisi impedirà que el Carnestoltes ens desemmascari darrere de la disfressa que lluïm. La Rua de Carnaval de Barcelona es trasllada aquest any al districte de Sant Martí. Un total de 46 comparses amb més de 2.000 persones desfilaran a partir de les 20.30 hores del dissabte per la rambla de Guipúscoa, al barri de la Verneda.

Els artistes que dinamitzaran la rua són la banda B-Funky, mentre Clara Dini i Robert Gobern anunciaran les comparses i els barris dels quals procedeixen. La música oficial serà, de nou, una rumba, composta per Kunam i el grup Marditos Roedores, amb influències del son cubà i el funky.

Els dansaires de L'Esbart San Martí constituiran la comparsa oficial dissenyada per commemorar el 150 aniversari dels Gegants del Carnestoltes, que, coneguts com el Rodanxó i la Rodanxona, van ser construïts el 1859 i són les figures més antigues que se'n conserven.

Espectacles i concursos

A més dels balls, les cercaviles i els concursos de disfresses que celebraran tots el barris i molts centres cívics, es faran xocolatades populars (plaça de Fort Pienc, dissabte, 11 h), espectacles d'animació infantil (plaça del Sortidor, dissabte, 11.30 h), tallers de maquillatge (Parc de l'Espanya Industrial, dissabte, 11 h), guerres de confeti i espectacles de foc (plaça Comas, avui, 17.30 h).

També hi haurà tabalades (Mare de Déu del Coll, dissabte, 19.30 h), contes de carnestoltes (biblioteca Juan Marsé, diumenge, 12 h) i concurs de truites als mercats municipals. El del Carmel es disfressa de la Feria d'Abril (dissabte) i el Centre Cultural Les Corts, de personatges asiàtics (divendres, 19 h).

Sitges organitza una cursa de llits (dissabte, 10 h) i una rua de la disbauxa (diumenge, 16 h). I Vilanova i la Geltrú celebra un ball de mascarots (plaça de la Vila, dissabte, 23 h) i les guerres de caramels (dissabte, 11.30 -15 hores).

* Més informació a la pàgina web www.bcn.cat/carnaval/cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento