Allau de peticions de pisos protegits al nou registre únic

  • En quinze dies s'han atès 17.000 sollicituds.
  • Prop de 9.500 barcelonins han demanat un habitatge social, però ara només se n'estan construint 754.

Com era de preveure, i més en un context de crisi econòmica i augment de l'atur, els barcelonins s'han llençat en picat a demanar pisos socials tan bon punt s'ha obert el nou Registre de Sollicitants d'Habitatge amb Protecció Oficial de Barcelona, que no és més que un llistat unificat de tota l'oferta i la demanda, a partir del qual s'atorgaran els pisos socials sense sortejos propagandístics i espectaculars.

El registre únic facilita la vida als ciutadans

El 3 de febrer passat es va posar en funcionament el nou sistema, després de mesos de retard. En aquestes dues primeres setmanes, la Xarxa d'Oficines de l'Habitatge ha atès ja 17.000 ciutadans que demanaven informació i assessorament.En aquest curt període,

9.500 barcelonins han fet la sollicitud per registrar-se, 500 dels quals ja tenen l'expedient tancat, amb la qual cosa opten als propers sortejos. Ara bé, tot i que al web municipal apareixen com a pendents d'atorgar 1.783 pisos de protecció, actualment, se n'estan construint 754. I s'han atorgat les llicències per fer-ne 2.500.

«El registre únic facilita la vida als ciutadans», aclaria ahir l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que va destacar el fet que, gràcies a la coordinació amb la resta d'administracions, ara, qualsevol veí pot inscriure's a totes les promocions d'habitatge de la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento