Comunitat Valenciana

Compromís critica que la decisió del TC sobre beques "va en la línia del desmantellament del sistema públic d'educació"

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha manifestat que la sentència del Tribunal Constitucional sobre beques "va en la línia del desmantellament del sistema públic d'educació que propugna la dreta, i trenca el principi de mèrit i capacitat".
El portaveu de Compromís en Els Corts Valencianes, Fran Ferri, en una imatge d'arxiu
El portaveu de Compromís en Els Corts Valencianes, Fran Ferri, en una imatge d'arxiu
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
El portaveu de Compromís en Els Corts Valencianes, Fran Ferri, en una imatge d'arxiu

Així s'ha pronunciat el portaveu parlamentari de la coalició després de conéixer que el TC estima un recurs presentat per la Universitat Catòlica de València (UCV) contra l'ordre de la Generalitat que regula la concessió de beques universitàries que estableix com a beneficiaris els alumnes d'institucions públiques o de titulacions privades sense oferta pública.

Segons Ferri, "tant aquesta sentència, com moltes altres, afavoreixen l'educació privada en detriment de la pública". "I és una llàstima perquè les universitats públiques valencianes estan reconegudes en tota Europa i part del món, a més de formar part dels rànquings de centres universitaris més prestigiosos", ha agregat.

"Cal recordar que els tribunals valencians van donar la raó en el seu moment sobre aquest assumpte, considerant que si una titulació s'oferia en la pública havia de ser becada únicament en la pública. Cas diferent és el de graus com Veterinària, que només s'ofereixen en la privada i en aquest cas sí que es bequen", ha agregat Ferri.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento