Comunitat Valenciana

Compromís esmena els PGE per a exigir la reciprocitat entre À Punt, IB3, Tv3 i Televisió d'Aragó

Compromís ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2021 -ara en tramitació en el Senat- per a reclamar una assignació de 500.000 euros a fi d'adquirir un múltiplex televisiu que permeta la reciprocitat entre À Punt, IB3, Tv3 i Televisió d'Aragó.
Mulet posa enfront del Senat
Mulet posa enfront del Senat
COMPROMÍS
Mulet posa enfront del Senat

La coalició valenciana ha defès la reciprocitat en la "radiotelevisió pública entre les quatre comunitats autònomes que comparteixen l'ús habitual o esporàdic de la llengua comuna entre aquestes quatre CA".

Així, segons ha explicat Compromís en un comunicat, la proposta demana impulsar la reciprocitat televisiva amb altres territoris per a "afavorir l'intercanvi de continguts i compartir productes informatius, culturals i d'entreteniment amb altres autonomies".

El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha exposat que els valencians "solament" tenen accés al contingut televisiu o radiofònic d'À punt, mentre tenen "amputada la capacitat per a veure la televisió pública les Balears o de Catalunya, com es feia fins que el PP va tancar els repetidors que van estar durant dècades en marxa".

Ha destacat que "fins i tot la televisió d'Aragó emet programes en horaris de màxima audiència on s'usa indistintament el valencià parlat a Aragó com la llengua aragonesa".

Per a Mulet, poder veure aquests continguts a la Comunitat Valenciana i que les tres comunitats puguen rebre À Punt "ajuda a vitalitzar la nostra llengua i la seua normalització com a instrument de comunicació, a més d'ajudar a promocionar en les comunitats veïnes el nostre territori, una cosa que repercuteix directament en el turisme".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento