Comunitat Valenciana

Antifrau requereix 23 expedients vinculats a l'empresa del disseny de la nova plaça de l'Ajuntament

  • Ribó "hauria de ser el més interessat a aclarir la suposada relació del seu propi partit amb aquesta empresa", afirma Giner.
  • "És incomprensible que hàgem de ser Cs els que estiguem enviant informació a Antifrau perquè puga investigar", ha dit.
El portavoz de Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de València, Fernando Giner.
El portavoz de Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de València, Fernando Giner.
CS
El portavoz de Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de València, Fernando Giner.

L'Agència Valenciana Antifrau ha requerit a l'equip de govern de l'Ajuntament de València un total de 23 expedients vinculats amb 'La Paisatgeria', l'empresa que va realitzar el disseny de la nova plaça de l'Ajuntament i s'ha encarregat de la reforma de l'embarcador de la Gola del Pujol.

El portaveu de Ciutadans (Cs) en el consistori, Fernando Giner, ha anunciat en un comunicat aquest requeriment dels expedients i ha subratllat que el seu grup ha denunciat davant Antifrau "fins a tres ocasions" els contractes de l'equip del govern amb empreses i persones relacionades amb 'La Paisatgeria'.

L'Agència assenyala en el requeriment que ha tingut coneixement de la possible existència de determinades irregularitats comeses en relació amb determinats contractes realitzats per diferents àrees de l'Ajuntament i l'EMT, la qual cosa ha donat lloc a l'obertura d'un expedient.

Segons Antifrau, entre els fets manifestats en la denúncia resulta "d'especial rellevància" l'existència de diverses adjudicacions a la Paisatgeria, als seus integrants i una sèrie de persones, per la qual cosa és d'interés que l'Ajuntament aporte la documentació sol·licitada, que és necessària per a fiscalitzar la correcció de l'expedient.

Segons el parer de Giner, l'alcalde de València, Joan Ribó, "hauria de ser el més interessat a aclarir la suposada relació del seu propi partit amb aquesta empresa, per això li demanem màxima col·laboració amb Antifrau i que remeta els expedients que s'han sol·licitat el més prompte possible".

El portaveu de la formació taronja ha incidit en què "l'Ajuntament compta amb més informació que l'oposició sobre els vincles d'aquesta empresa amb unes altres i els seus respectius equips, així que és incomprensible que hàgem de ser Cs els que estiguem enviant informació a Antifrau perquè puga investigar". "Una vegada més, Ribó peca d'una absoluta falta de transparència", ha afegit.

"Cada vegada que demanem conéixer el contingut d'un expedient relacionat amb aquest cas, per a poder investigar-lo, l'alcalde retarda fins al màxim possible legal el lliurament de la documentació. És un 'modus operandi' impropi d'un govern que venia a acabar amb els endolls i a convertir l'Ajuntament de València en una institució amb parets de cristall", ha assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento