Pla de xoc per millorar els carrers i l’estat dels serveis

  • La Generalitat atorga 164 milions, la majoria a l'àrea de Barcelona.
  • Per fer un miler d'obres de pavimentació, infraestructures, guarderies o poliesportius.

Obres de pavimentació, urbanització, conservació de carrers, proveïment d´aigua i equipaments municipals culturals, esportius i docents. Aquestes actuacions són les que s´enduran la majoria dels 164,11 milions d´euros (un 16% més que el 2008) del Pla Únic d´Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) que el Govern va aprovar ahir, la majoria a l´àrea de Barcelona.

Amb aquests diners es realitzaran un total de 1.061 obres a diversos municipis catalans. Del total d´inversió, 36,4 milions recauran en accions que es duran a terme a l´àmbit metropolità de Barcelona.El PUOSC inclou  enguany, per primer cop, subvencions per  fer obres de millora en infraestructures de telecomunicacions, com a «servei bàsic».

Entre les actuacions més destacades hi ha una subvenció d´un milió d´euros per a un passeig a Lliçà de Vall; 850.000 seran per a la urbanització de la riera de Gavarra a Canet de Mar; i 650.000 es desviaran a la mancomunitat de l´àrea metropolitana per a la recuperació mediambiental de l´espai fluvial del riu Llobregat.

El Camp de futbol de Santa Margarida i els Monjos també rebrà una injecció de 650.000 euros per a la seva reforma i ampliació. I el pavelló de Mediona rebrà 325.000 per a la seva reforma. L´escola bressol Can Casada de Montcada i Reixac serà reformada i a Esparraguera i Martorelles se´n construiran de noves. I l´Escorxador d´Olesa de Montserrat serà rehabilitat i es transformarà en un centre de joventut.

Pel que fa a les biblioteques, el PUOSC inclou un programa específic. Entre d´altres se subvencionaran reformes per a les de Sant Joan Despí, Sant Adrià del Besòs, Sabadell, Terrassa, Sant Pol de Mar i Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento