Comunitat Valenciana

La Guàrdia Civil entrega al Museu de Prehistòria de València una peça arqueològica trobada a Riba-roja de Túria

L'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha entregat al Servici d'Investigacions Prehistòriques del Museu de Prehistòria de València, dependent de la Diputació, una peça arqueològica, pel que sembla visigoda, trobada en les rodalies de la localitat de Riba-roja de Túria de Túria. Es tracta de la part superior d'un cap femení humana coronada, tallada en material ceràmic, segons ha informat l'Institut Armat.

La peça seria d'origen visigot, molt possiblement de l'assentament de València la Vella, segons la primera valoració per part de la tècnic en Patrimoni de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i de la directora del Museu de Prehistòria de València.

Actualment experts en la matèria del Museu de Prehistòria de València estan realitzant treballs amb la peça per a determinar la tipologia, procedència, utilitat i originalitat, per a considerar la seua inclusió en el Patrimoni Històric Espanyol.

La troballa de la peça obri la via de realitzar accions complementàries, com a estudi amb metodologia arqueològica del lloc, el qual proporcionarà molt possiblement noves dades sobre l'entorn social i de les condicions principals de vida que es donaven en l'època, segons han destacat les mateixes fonts.

Així mateix, l'Equip de Policia Judicial de Riba-roja de Túria, també en el marc de la protecció i defensa del Patrimoni Històric Español, va comunicar la troballa de dos peces tallades a mà que formarien possiblement parteix d'una columna d'una edificació del jaciment de València la Vella.

El departament responsable de Patrimoni de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria es va fer càrrec del seu trasllat i dipòsit a un lloc adequat per al seu estudi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento