Sancionaran els veïns que tallin la Ronda en contra de la narcosala

L’Ajuntament els prohibirà accedir a la via i obrirà diligències a qui perturbi el trànsit. En un mes, el servei ha atès 19 drogodependents
L’Ajuntament no permetrà que els veïns de la Vall d’Hebron contraris a la narcosala tornin a tallar la Ronda de Dalt els dies de manifestació, com han fet fins ara.

La tercera tinenta d’alcalde, Imma Mayol, va assegurar ahir que, si ho fan, «s’obriran diligències contra els organitzadors de les manifes- tacions». El consistori també estudia «mesures legals» per impedir que els veïns entrin al recinte on està el centre per  agredir física o verbalment els metges o els usuaris.

Continuarà oberta

El Govern municipal no cedirà a la pressió veïnal i mantindrà oberta la narcosala per on han passat 19 drogodepents al llarg del seu primer mes de funcionament.

La majoria dels usuaris van a seguir el tractament per deixar la droga i són veïns del districte d’Horta-Guinardó.  La tercera tinenta d’alcalde, Imma Mayol, va qualificar «d’extraordinari» el primer mes de funcionament del centre perquè ha coincidit amb l’agost i pel «rebuig» que aquest servei ha creat entre una part del veïnat.

Durant el primer mes de funcionament ja s’han introduït alguns canvis per evitar situacions conflictives, com modificar la porta d’entrada al recinte i dificultar la visibilitat des de fora. «Treballem per normalitzar al màxim aquest centre», va afirmar Mayol, que dilluns va participar en la primera comissió de seguiment del centre, a la qual no van voler assistir quatre associacions de veïns que són contràries a la narcosala.

180 usuaris al dia a la Sala Baluard

El nombre de drogodependents –19– que utilitzen la narcosala de la Vall d’Hebron contrasta amb la gran quantitat d’usuaris que passen per la Sala Baluard, al Raval. Entre 160 i 180 persones visiten diariament el centre, el 40% dels quals utilitzen la sala de venopunció. El nou servei de la Vall d’Hebrón podria descongestionar aquest i altres centres, com el de Nou Barris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento