Comunitat Valenciana

Cultura.- Els Premis literaris Ciutat de València anuncien els guanyadors de la seua 38 edició

Els jurats dels premis Ciutat de València han donat a conéixer els noms dels guanyadors de la 38 edició del certamen literari. El Premi Isabel de Villena de narrativa en valencià ha recaigut en Rosa Maria Sanchis Caudet, per l'obra 'Isabel escrigué lo llibre'; el Josep Vicent Marqués d'assaig en valencià ha anat a parar a Josep Muñoz Redón per 'Les fronteres de Walter Benjamin', mentre que el guardó Josep Escalante de teatre en valencià ha quedat desert.

En el palmarés també figura el Premi Maria Beneyto de poesia en valencià, que s'ha concedit a Mercé Claramunt i Diego amb el poemari 'Una nit sense vent'; Premi Vicente Blasco Ibáñez de narrativa en castellà per a José Ignacio Nájera Nieto amb 'El informe Jaspers'; Premi Celia Amorós d'assaig en castellà, que ha aconseguit Manuel Sáiz amb el seu original 'La resistible expansión del universo irónico'; Premi Max Aub de teatre en castellà per a Alberto Gálvez Iglesias amb 'Céspedes, con e' i, finalment, Premi Juan Gil-Albert de poesia en castellà, atorgat a José Antonio Ramírez Lozano amb el poemari 'Motivos de sospecha'.

A la present edició dels premis Ciutat de València s'han presentat 527 obres diferents, 150 textos més que el 2019 i 271 més que el 2018. Algunes de les obres procedeixen de països americans i també de diverses comunitats autònomes espanyoles, detalla l'Ajuntament en un comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento