Comunitat Valenciana

Cvirus.- Publicada la compensació de 42,3 milions al personal sanitari i els 500.00 euros de gratificació

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dimecres l'acord per a reconéixer amb una compensació econòmica extraordinària de 42,3 milions al personal del Sistema Valencià de Salut que va atendre la pandèmia Covid-19 durant l'Estat d'alarma, entre el 14 de març i el 21 de juny. Així mateix, s'estableix una gratificació extraordinària de 498.942,26 euros per a compensar l'excés de jornada fins al 18 de novembre.
Oncologia Mèdica de la Fe
Oncologia Mèdica de la Fe
GVA
Oncologia Mèdica de la Fe

Els beneficiaris percebran una paga única en concepte de compensació econòmica extraordinària la quantia de la qual s'establirà en relació amb el temps de treball prestat de manera directa, efectiva i presencial en tasques de gestió o cures a les persones afectades per la Covid-19 i al coeficient assignat a cada grup o subgrup de classificació.

D'aquesta manera, es vol reconéixer "l'esforç" realitzat pel personal del Sistema Valencià de Salut durant l'estat d'alarma per la Covid-19 i amb aquest acord es fixa la quantificació dels paràmetres i dels criteris de distribució d'aquestes compensacions econòmiques respecte al personal gestionat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La Conselleria de Sanitat va calcular en 40.000 els professionals sanitaris que rebran la compensació econòmica. Els professionals d'unitats de crítics, medicina interna, urgències o atenció primària en totes les seues categories són alguns dels grups que percebran la compensació.

També tots aquells treballadors i treballadores que van patir el contagi de la COVID-19 o van estar aïllats, així com tots aquells que, voluntàriament o per necessitats organitzatives, van haver d'enfrontar-se en primera línia al virus.

A aquestes compensacions es van oposar els sindicats representatius de la sanitat valenciana, que han defès que es gratificara també a tots aquells que no van estar en primera línia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento