Clos admite fallos en la gestión del incivismo y fija un plan de choque

Las nuevas medidas entrarán en vigor en tres meses e incluyen la implantación de nuevas ordenanzas, más sanciones y disposiciones contra las conductas incívicas para garantizar la convivencia ciudadana
El esperado debate sobre el incivismo que, a instancias de CiU y PP, hubo ayer en el Ajuntament consiguió que el Gobierno local admitiera errores y anunciara un nuevo plan de choque que funcionará en menos de tres meses, y que llega tras el fracaso de la campaña por el civismo del último año.

Aunque el tripartito asumió el incremento de actos incívicos, que achacó a la globalización, la oposición imputó el conflicto a la falta de voluntad y permisividad del Gobierno municipal.

El alcalde, Joan Clos, abogó por un gran pacto de convivencia avanzando el nuevo plan de choque contra el incivismo, que incorporará siete medidas –algunas ya anunciadas– que pretenden endurecer la legislación y reordenar el nuevo mapa policial.

Clos no dudó en pedir ayuda a todos los partidos políticos para que las medidas municipales no resulten inútiles si no se acompañan de la «modificación del Código Penal» poniendo énfasis, dijo, «en la ley y no sólo en la fuerza policial».

Revisarán la dotación de la Urbana

El principal caballo de batalla de los grupos de la oposición en el Ajuntament (incrementar la dotación de efectivos en la Guàrdia Urbana) es una de las propuestas que ayer aceptó el alcalde, Joan Clos, aunque lo supeditó al despliegue de los Mossos d’Esquadra en la ciudad, previsto para primeros de noviembre, así como el futuro convenio de coordinación con la Policía Nacional. Clos criticó el actual organigrama que permite a los diferentes cuerpos policiales tener atribuciones distintas, por lo que relegan a la policía municipal a labores exclusivamente administrativas.

Debat dels grups municipals a la recerca d’un gran acord social per garantir la convivència ciutadana

Joan Clos

Alcalde de Barcelona

«Hem viscut conflictes que superen l’àmbit de la ciutat». L’alcalde va fer una defensa de la necessitat d’establir acords estratègics per encarar els nous fenò-mens socials (globalitzación i nous ordres econòmics) que afecten la transformació de la ciutat. És partidari de canviar la societat multicultural recuperant valors en desús, però incorporant-ne altres que promoguin el canvi. Alerta del perill de caure en la xenofòbia si no es fa.

Xavier Trias

President del Grup Municipal CIU

«Menys festes i espectacles i més diners per a les necessitats dels ciutadans». El portaveu de Convergència i Unió va acusar el Govern municipal d’incapacitat, impotència i manca de voluntat per solucionar els conflictes socials. Va dir que Barcelona és el referent mundial de la cultura de la transgressió perquè permet el tot s’hi val. S’ofereix a col·laborar però dubta que el Govern sigui capaç de promoure els canvis anunciats.

Alberto Fernández

President del Grup Municipal PP

«Tenim un mal govern que no ens deixa gaudir de la ciutat al permetre els incívics i els ‘gamberros’». El líder  del Partit Popular va carregar contra la falta de mecanismes per pal·liar actituds que converteixen Barcelona en una metròpoli desordenada i incívica. Va alertar que la ciutat té un efecte crida sobre els grups radicals (com els okupes). Reclama eradicar els netejavidres, la mendicitat i les activitats il·legals com el top manta.

Jordi Portabella

President del Grup Municipal D’erc

«Cal ser dur amb el delicte però encara cal ser més dur amb les causes del delicte». El segon tinent d’alcalde va recórrer a la globalització per explicar part dels actuals problemes d’incivisme i va demanar un «pacte cívic» per arribar a un «contracte social amb la gent que ve d’altres llengües i altres cultures». També va retreure a l’oposició que votessin contra la promotaxa turística i ara critiquin tant l’impacte del turisme.

Imma Mayol

Presidenta del Grup Municipal ICV

«Canviar la llei no ens farà canviar la realitat, cal modificar el que no funciona ». La tercera tinenta d’alcalde del tripartit municipal va reaccionar irada a les crítiques de l’oposició, de qui va dir li repugnaven. Els va acusar de negar els drets dels ciutadans i de mantenir un doble discurs. Per Mayol, cal milorar la capacitat municipal i fer una diagnosi dels problemes detectats ja que cada un d’ells precisarà d’una solució diferent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento