Comunitat Valenciana

Els consumidors valencians gastaran menys aquest Nadal a causa de la incertesa generada per la Covid-19

L'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris ha realitzat un sondeig per a conéixer la previsió de despesa dels consumidors valencians de cara a les pròximes festes de Nadal. Segons aquest estudi, el 46,19% preveu gastar menys que l'any passat i un 36% un muntant similar, mentre que el percentatge dels qui afirmen que el seu desemborsament serà major es redueix i passa d'un 18,13% el 2019 a un 6,14% enguany, com a conseqüència de la incertesa generada per la pandèmia de la Covid-19.
Una tenda de joguets en imatge d'archvo
Una tenda de joguets en imatge d'archvo
TOY PLANET
Una tenda de joguets en imatge d'archvo

A l'hora d'haver de fer alguna retallada en les seues despeses, els consumidors valencians afirmen, en un 44,03%, que primer ho farien en oci, seguit, en un 30,03%, pels qui farien retallades en menjars fora de la llar. Per contra, els menjars en la llar i la compra de joguets són els últims sectors en els quals retallarien en cas de ser necessari.

Pel que fa a l'estimació de despesa, augmenta en quasi 10 punts el percentatge dels 'indecisos': una mica més d'un 31%, a dia de hui, no podria fer un càlcul de les seues despeses per a aquestes festes, incertesa que té el seu origen en la situació generada per la pandèmia.

D'altra banda, un 36,36% preveu gastar menys de 500 euros i un 21,8% afirma que gastarà entre 500 i 1.000 euros. D'altra banda, disminueix el percentatge dels qui tenen una previsió de despesa de 1.000 a 1.500 euros i també el percentatge dels quals tenen previst gastar més de 1.500 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento