Comunitat Valenciana

AMPL2.- Oci nocturn i Generalitat acorden la reobertura del sector el 9 de desembre en condicions d'hoteleria

El sector de l'oci nocturn i la Generalitat han aconseguit aquest divendres un acord per a la publicació, dimecres que ve 9 de desembre, d'una resolució que permeta la reobertura "amb caràcter immediat" dels establiments prestant servicis d'hoteleria.
Imatge de recurs de la barra d'una discoteca
Imatge de recurs de la barra d'una discoteca
JOAQUÍN CORCHERO/EUROPA PRESS
Imatge de recurs de la barra d'una discoteca

Els empresaris i el govern autonòmic han arribat a un punt en comú aquest divendres, en la tercera reunió de la ronda de negociació per a buscar una solució al sector, després de mesos d'obligat tancament a causa de l'evolució del coronavirus.

Segons ha detallat l'Assemblea de l'Acampada de l'Oci Nocturn CV en un comunicat, els representants de la Generalitat en la negociació han traslladat als empresaris que es publicarà una resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) que permetrà l'obertura dels establiments el pròxim dia 9 desembre.

Els locals podran prestar els mateixos servicis que l'hoteleria i tindran les mateixes restriccions d'aforament que restaurants i bars, segons han detallat a Europa Press fonts d'organització.

Així, els pubs obriran les seues portes de 12.00 a 00.00 hores, mentre que els locals amb llicència de discoteca o sales de concert tindran un horari de 17.00 a 00.00 hores. Es permetrà que els locals acullen activitats culturals, encara que no podran disposar de la pista de ball.

L'Assemblea, que amenaçava amb acampar en la Plaça Manises si no es trobava una solució que permetera la reobertura, ha expressat la seua "satisfacció per l'acord aconseguit", després de la reunió amb representanes de la Conselleria de Justícia i d'Economia Sostenible.

L'organització ha agraït la tasca dels treballadors i empresaris que conformen aquest col·lectiu, ja que "gràcies a la seua resposta i la seua mobilització en les províncies d'Alacant, Castelló i València, han fet possible que s'arribe a un acord amb la Generalitat i els locals d'oci puguen obrir les seues portes prestant servicis d'hoteleria amb caràcter immediat".

Finalment, ha demanat al sector "la major altura de mires i exemplaritat" perquè la recuperació de l'activitat es realitze "amb tot el rigor i aplicant totes les mesures preventives higienicsanitàries".

Per la seua banda, la Federació Empresarial d'Hoteleria de València (Hoteleria València), CONHOSTUR i FOTUR han valorat "positivament" la reunió i han ressaltat la tasca d'aquestes entitats i dels empresaris d'oci nocturn "des de fa mesos, tant d'interlocució amb l'Administració a través de diferents propostes realitzades a la Secretària Autonòmica de Turisme, la Conselleria de Sanitat i la Conselleria de Justícia, així com en les successives manifestacions i actes de reivindicació que culminen ara amb l'acord aconseguit per a l'obertura de l'oci".

RECLAMEN UN PLA DE RESCAT

Així mateix, han destacat "la responsabilitat que sempre han demostrat i mantingut les empreses i professionals de l'oci", que "porten huit mesos tancats mantenint els seus negocis i que han fet un esforç per adaptar els seus establiments a tota la normativa sanitària addicional".

"Seguim exigint un pla de rescat amb ajudes directes que permeta pal·liar tots els mesos que han estat tancats aquests establiments" amb despeses, impostos i lloguers, han puntualitzat les entitats.

Finalment, han cridat la responsabilitat "de la ciutadania en aquest moment tan important per a afrontar la reobertura mantingut totes recomanacions sanitàries i apel·lant al compliment de la normativa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento