Comunitat Valenciana

La negociació de la Generalitat amb Abengoa està "en una fase molt incipient" i encara és "un suggeriment verbal"

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat que la negociació del Govern valencià amb Abengoa per al trasllat de la multinacional està "en una fase molt incipient" i que de moment "no hi ha un projecte, no hi ha un document ni una tramitació administrativa" sinó que "en tot cas, és un suggeriment verbal".
Imatge d'arxiu de la seu d'Abengoa.
Imatge d'arxiu de la seu d'Abengoa.
EUROPA PRESS
Imatge d'arxiu de la seu d'Abengoa.

Així ho ha indicat Oltra aquest divendres en la roda de premsa posterior al Ple del Consell, on ha apuntat que en aquests moments l'Insitut Valencià de Finances (IVF) està estudiant aquesta operació.

En aquesta línia, ha considerat que està en "una fase molt incipient com per a fer una anàlisi". La també consellera d'Igualtat ha rebutjat pronunciar-se sobre les posicions dels grups que sustenten al Govern del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem).

En els últims dies, diversos membres d'aquestes dos últimes formacions s'han manifestat respecte a aquest futurible trasllat. En concret, el portaveu de Compromís en la comissió d'Indústria de les Corts, Josep Nadal, va assenyalar en Twitter: "No entenc per què l'autonomia més pobra i pitjor finançada hem de rescatar una multinacional arruïnada de qui a sa casa no volen saber gens, només perquè porten la seu ací".

Mentre, a Andalusia, el PSOE va qualificar aquest dijous com "una mala notícia" i com "una tragèdia" que Abengoa es decidira a traslladar la seua seu social. Davant açò, el conseller de Transformació Econòmica, Indústria, Coneixement i Universitats, Rogelio Velasco, va instar els socialistes a "demanar-li ajuda a la ministra d'Hisenda i a través de la Sepi injectar recursos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento