Comunitat Valenciana

PSPV i Compromís demanen al PP que aclarisca per què es van transferir quasi 60.000€ a Carlos Fabra

PSPV-PSOE i Compromís han demanat aquest dilluns al Partit Popular que aclarisca per què suposadament es van transferir quasi 60.000 euros a l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra, a qui està investigant el jutjat d'instrucció número 4 de Castelló per a saber si va ocultar patrimoni per a dificultar l'execució de la sentència en la qual va resultar condemnat per quatre delictes fiscals.
Estíbaliz Pérez, secretària d'Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló
Estíbaliz Pérez, secretària d'Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló
PSPV-PSOE
Estíbaliz Pérez, secretària d'Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló

Així, la secretària d'Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló i alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, a la petició al Partit Popular de Castelló que, "de manera urgent", aclarisca en concepte de què es van realitzar les suposades transferències per valor de 60.000 euros a una societat de Carlos Fabra.

Pérez ha destacat en un comunicat que el PPCS "té l'obligació política i moral de llevar qualsevol tipus de dubte respecte a aquest cas si vol demostrar que ha superat l'etapa de corrupteles del seu partit".

"Estem davant un cas judicialitzat que respectem i que caldrà esperar a veure com avancen les investigacions però, des del punt de vista polític, el partit del senyor Miguel Barrachina ha de donar explicacions urgents respecte a aquestes notícies, que apunten a un suposat traspàs de diners a una societat l'administrador únic de la qual era Carlos Fabra i en la qual, suposadament, solament hi hauria ingressos del PP", ha assenyalat la socialista. "La seua manera de fer política ja la coneix tota la província, i aquest pareix un exemple més", ha afegit.

FILLS POLÍTICS D'ALGUNS CONDEMNATS

"El PP d'aleshores no difereix gens amb el PP d'ara, ja que, els de ara són fills polítics d'alguns que han sigut condemnats; i el més lamentable és que estiguen deixant passar l'oportunitat de passar de ser el partit de la corrupció al partit de la responsabilitat i convertir-se en un partit útil en temps difícils com els quals estem vivint", ha conclòs.

Per la seua banda, la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro ha assegurat que, "de nou el PP torna a situar Castelló en el mapa de la suposada corrupció i de nou apareix la sospita que moltes de les adjudicacions realitzades des d'institucions governades pel PP podrien haver sigut 'a dit' a canvi de favors econòmics".

Així ho ha manifestat la portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mònica Àlvaro, després de conéixer-se la imputació de "molt destacats" empresaris de la província de Castelló per, suposadament, "concedir-li a Carlos Fabra crèdits milionaris i recolzar-li econòmicament de forma opaca mentre l'expresident del PP eludia el seu deute amb Hisenda", segons ha assenyalat la coalició.

"Per aquest motiu, i perquè la interlocutòria indica que els pagaments podrien derivar-se de l'activitat política de l'exmandatari del PP", la portaveu adjunta de Compromís en Les Corts ha exigit als actuals responsables del PP, que van compartir càrrecs amb Fabra, i en concret a Isabel Bonig, que "aclarisquen els motius dels pagaments d'eixos diners".

De fet, Àlvaro ha exigit a la mandatària del PP que detalle "qui va autoritzar pagaments de quasi 60.000 euros del PP a Carlos Fabra i en quin concepte, ja que així consta en la resolució judicial".

"Per fonts judicials hem conegut que hi havia préstecs per valor d'1,4 milions d'euros a fons perdut, ingressos opacs amb una entramat d'empreses, procedents de l'activitat política de Carlos Fabra i un total de 27 imputats que poden donar compte de la magnitud del saqueig sistemàtic a la qual el PP va sotmetre a la província de Castelló", ha dit.

Des de Compromís consideren que el PP encara "no ha donat la cara ni explicacions" i li insten a aclarir "per què el senyor Fabra tenia relacions i préstecs sense devolució derivats de la seua activitat política".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento