Comunitat Valenciana

Les tempestats que travessen València deixen al seu pas pluja intensa barrejada amb granissol i fins a 2.200 rajos

La línia de tempestats que està travessant la província de València d'est a oest, des de la ciutat de València fins a Utiel, està deixant el seu pas una pluges intensa barrejada amb granissol menut, forts vents i fins a 2.200 rajos, segons Aemet.

Aquest tren convectiu està penetrant de mar a terra per la ciutat de València cap a l'interior de la província amb un lent desplaçament cap al nord.

El granissol ha tingut localment una grandària "considerable" ja que als forts corrents ascendents dins de la tempestat donen lloc a l'agregació de nuclis xicotets en uns altres de grandària més gran.

A més, en total, fins a aquest migdia s'han registrat quasi 3.000 descàrregues procedents de rajos que han impactat dins del territori de la Comunitat Valenciana, d'elles més de 2.200 en la província de València.

Amb les pluges registrades fins a aquest migdia sumades als registres del temporal del dia 5, ja se superen els 200 l/m2 en la ciutat en aquest mes de novembre, la qual cosa "no és molt freqüent", segons les mateixes fonts.

Enguany, en l'observatori de València, fins a aquest moment es porten registrats 556.7 l/m2. D'aquesta quantitat, al gener es van anotar 139.3 l/m2, al febrer solament 1,6, al març 53,4, a l'abril 49.9, al maig 24, al juny 38,1, juliol 10,6, agost 4,4, setembre: 18,9, a l'octubre 6,1 mentre que al novembre la quantitat ascendeix ja a 210,4.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento