L’obesitat creix per la mala alimentació i el poc esport

  • Tres de cada 10 barcelonins pesa massa.
  • La xifra de grossos a Nou Barris triplica la de Sarrià-Sant Gervasi.
  • Les dones són ara més actives que abans.
L'obesitat a Barcelona va a l'alça. Un 10,6% de la població pateix aquest problema, davant el 9,9% l'any 2000. I la població que
practica esport no creix, segons les dades aportades per l'Agència de Salut Pública. Un 23% de barcelonins afirma que ha fet exercici la darrera setmana (l'any 2000 eren un 29%, durant els darrers 15 dies).
Ingerim massa aliments. Anem a un súper i està ple de magdalenes calòriques
«Ingerim massa aliments. Anem a un
súper i està ple de magdalenes calòriques.
Hem de saber dir que no», explica la cap d'Endocrinologia de l'Institut Universitari Dexeus, Gemma Sesmilo. «Fem poc esport i caldria promoure més l'accés a l'activitat física», diu.

La societat s'està polaritzant en forma d'U. «Una part major està més prima perquè van al gimnàs, es cuida o és anorèxic. I una altra part té sobrepès», afirma l'endocrinòleg de la Teknon, José Gonzálbez.

Una part major està més prima perquè van al gimnàs, es cuida o és anorèxic
Un home, per exemple, és obès, si pesa 98 kg i fa 1,80 m d'alçada. I una dona, si pesa 82 kg i fa 1,65 m. I aquí hi ha diferències més que notables segons el districte: el 5,4% de residents a Sarrià-Sant Gervasi pateix obesitat. En l'altre extrem, se situa Nou Barris, més humil, amb un
14,74% de població massa grossa, segons dades del darrer informe
La Salut
a Barcelona.

Per edats, l'obesitat creix des dels joves de 15-24 anys (3,2%) fins els 65-74 (18,5%).  La corba de la felicitat arriba al màxim als 50 anys entre els homes i als 70 en les dones. El descens en la pràctica d'esport es nota més en els homes. En l'actualitat, els més actius són els homes de Sarrià-Sant Gervasi (50,4% són força actius) mentre que només es mou sovint el 19,2% de les dones de Nou Barris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento