Comunitat Valenciana

Els col·legis concertats valencians rebutgen la 'Llei Celaá'

  • El sector, que s'ha manifestat aquest dijous, critica que no s'està comptant ni amb les escoles ni amb les famílies.
  • És una normativa que, al seu juí, "imposada que lleva drets", pel que demanen una "en la qual puguem participar tots".
Protesta de col·legis concertats a València contra la reforma educativa
Protesta de col·legis concertats a València contra la reforma educativa
ROBER SOLSONA/EUROPA PRESS
Protesta de col·legis concertats a València contra la reforma educativa

Una 'Ruta taronja' amb autobusos escolars decorats amb llaços d'eixe color ha recorregut aquest dijous carrers de València per a "visibilitzar el rebuig" de col·legis concertats al projecte de Llei Orgànica pel qual es modifica la Llei d'Educació, la LOMLOE, també coneguda com a 'Llei Celaá'. Per a aquests centres, es tracta d'una normativa "imposada que lleva drets".

La protesta, prevista també en altres municipis, s'ha desenvolupat entre les 10.00 i les 12.00 aproximadament i en ella s'han pogut veure autobusos escolars portant llaços taronges amb els quals aquests col·legis concertats mostren el seu desacord amb la reforma educativa.

El director d'Infantil i Primària del col·legi Dominicos de València, Gorka Arrieta, ha explicat a Europa Press TV que es tracta d'una acció reivindicativa amb la qual els col·legis concertats volen donar visibilitat al seu rebuig a una reforma educativa que s'està intentant imposar i per a la qual no s'està comptant "ni amb els col·legis ni amb les famílies".

Ha incidit que aquesta 'Ruta taronja' vol que "tota la societat valenciana veja com ens estem movent pels nostres drets i els de les famílies", ja que, al seu juí, la norma implica "llevar la llibertat a les famílies" de triar el col·legi al qual volen portar els seus fills. "L'única cosa que volem -ha prosseguit- és que els que manen ens escolten i puguem tindre una llei en la qual puguem participar tots".

En aquest sentit, ha advocat per que "hi haja tot tipus de col·legis, públics, privats i concertats, perquè la societat és diversa i plural".

Finalment ha demanat a la ministra Isabel Celaá "que escolte" però també a la resta de polítics i partits, al mateix temps que ha criticat "l'inestabilitat" en els últims anys amb lleis "sense perdurabilitat en el temps", la qual cosa perjudica els alumnes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento