Comunitat Valenciana

Cvirus.- Elda i Petrer sumen 425 casos en la seua primera setmana confinades mentre la pandèmia s'accelera en l'interior

Les ciutats d'Elda i Petrer, les úniques confinades perimetralment en tota la Comunitat Valenciana des de dissabte passat, han sumat 425 casos nous de coronavirus durant aquesta setmana: 234 a Elda i 191 a Petrer. Mentre, la pandèmia s'accelera en l'interior del territori, amb diverses localitats multiplicant els seus contagis en a penes set dies.
Hospital d'Elda
Hospital d'Elda
GVA
Hospital d'Elda

En el cas d'Elda i Petrer, que estaran confinades perimetralment fins a dissabte que ve de moment, la xifra de contagis registrada entre les dos aquesta setmana és inferior a la de la passada, quan va ser de 475 casos.

Malgrat que les dos es consideren com un únic nucli poblacional i sí es pot transitar entre elles ja que les seues trames urbanes són confrontants, la situació evoluciona de manera diferent en cadascuna: mentre a Elda es redueixen els casos, a Petrer augmenten.

Mentre que la setmana passada la incidència acumulada (IA) a 14 dies a Elda era de 881,83 casos per cada 100.000 habitants, aquest divendres és de 832,41. A Petrer la situació és la contrària: la setmana passada la seua IA era de 834,40 casos i hui se situa en 910,26.

Més enllà d'aquests municipis, el coronavirus ha afectat particularment durant aquesta setmana diverses localitats de l'interior. En alguna d'elles, com Villar del Arzobispo, han doblat en a penes tres dies el seu total de casos des de l'inici de la pandèmia, i la seua IA supera a Elda i s'acosta a la de Petrer.

VILLAR, ATZENETA, VALLADA I ONTINYENT

En concret, aquesta localitat que comptava amb 17 casos el divendres de la setmana passada, ha registrat 31 nous contagis, i aquest divendres, segons xifres de la Generalitat, té 48 positius. Amb una població de 3.554 persones, la seua incidència acumulada s'ha disparat fins als 900,39 casos per casa 100.000 habitants.

Un altre cas cridaner és Atzeneta del Maestrat, que fins a aquesta setmana solament havia registrat dos casos en tota la pandèmia, i entre dilluns i dijous ha detectat 14 més. Amb 14 casos actius i una població de 1.276 habitants, la seua IA supera ja els 1.000 casos per cada 100.000 habitants (1.097,18, concretament).

Barrada també ha més que duplicat els seus casos en a penes una setmana: ha passat de 23 el divendres passat a 58 aquesta. En concret, ha detectat 22 contagis aquest cap de setmana i altres 13 de dilluns a dijous.

Aquesta situació també afecta municipis més grans de l'interior, com és el cas d'Ontinyent, la incidència acumulada del qual s'eleva fins als 746,88 positius per cada 100.000 habitants. La capital de la Vall d'Albaida venia registrant entre 10 i 30 casos en cada actualització des d'agost aproximadament, però des de principi d'aquest mes el ritme de contagis s'ha accelerat, i de fet, aquest cap de setmana va tindre 102 casos nous.

BROTS GRANS, POBLES XICOTETS

En el que va de mes, s'han detectat brots d'una grandària considerable en localitats xicotetes. Per exemple, divendres passat es va detectar un brot de 10 contagis a Vilafermosa, que té poc menys de 500 habitants. En la mateixa comarca, l'Alt Millars, Montanejos va registrar eixe mateix dia un brot de 13 contagis.

També hi ha altres localitats que han detectat diversos brots en a penes dos setmanes malgrat la seua reduïda grandària, com Banyeres de Mariola o Camporrobles. Caudete de las Fuentes, Morella i Fontanars dels Alforins han tingut diversos brots en les últimes setmanes també.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento