Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Confinen la residència de discapacitat intel·lectual d'Ontinyent després d'expandir-se els contagis

La residència de discapacitat intel·lectual d'Ontinyent (València) està confinada després d'expandir-se els contagis i trobar-se en una situació "molt afectada", segons ha indicat la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Aquest centre està sota vigilància de la Conselleria de Sanitat Universal per la propagació del coronavirus, davant el creixement del contagi comunitari a Ontinyent.

"És obvi que, quan al voltant d'una residència creixen els contagis, el virus acaba entrant, per açò és tan important controlar el contagi comunitari", ha defès la també portaveu de govern en la roda de premsa després del ple setmanal, preguntada per si la residència està precintada.

Oltra ha puntualitzat que el que es precinten són els paquets i els objectes: "A les persones no els posem precinte, la qual cosa s'ha fet és aplicar les mateixes mesures que a qualsevol residència quan el virus s'estén".

També ha advertit que "Ontinyent és un municipi on ha crescut molt el contagi comunitari" i ha recordat la importància de complir les mesures sanitàries per a contindre-ho. "Els residents viuen dins, qui entra i ix és el personal", ha remarcat.

Davant aquesta situació s'han realitzat deu substitucions de treballadors en donar positiu, mentre altres nou estan confinats a l'espera dels resultats de les PCR.

PREOCUPACIÓ PER LA RESIDÈNCIA DE VELLUTERS

D'altra banda, la responsable de política social ha garantit que la setmana vinent es reunirà amb els familiars dels majors de la residència de Velluters (València), després que DomusVi haja guanyat recentment la seua gestió. "Entenc perfectament la seua preocupació, jo també la tinc", ha asseverat en relació a aquesta empresa denunciada pel tracte a usuaris en el seu centre de Llíria (València).

Ha promès que la Generalitat millorarà les clàusules contractuals perquè "molt per sobre" del preu estiga la qualitat tècnica, assistencial i humana, ja que "la diferència del preu entre l'adjudicatària i l'empresa en segon lloc era del 0,3%". "No estem fabricant caragols", ha reiterat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento