Cada districte tindrà un pla d’ajuda social el 2006

Des de compartir el temps a ensenyar Internet.
L’Ajuntament de Barcelona iniciarà en breu tres recursos més d’ajuda social a diferents barris de la ciutat i en prepara deu més per a l’any vinent, segons va informar ahir el regidor de Benestar Social, Ricard Gomà. La intenció és que l’any 2006 tots els districtes tinguin, com a mínim, algun recurs social.

Aquest tipus d’ajuda és «l’aportació des de la política a les relacions de civisme en els barris», segons Gomà, i ho fa a partir d’organitzar activitats que permetin que els veïns es relacionin entre ells.

Actualment, hi ha plans per ensenyar Internet a la gent gran o fer un banc del temps des d’on la gent pot oferir ajuda a un altre veí durant una hora, a canvi d’un altre servei de la mateixa durada, entre d’altres.

La gerent de Serveis a les Persones de l’Ajuntament, Glòria Figuerola, va explicar que, abans de decidir quin recurs posen a cada barri, es fa una diagnosi, «es detecta el problema i s’estudia com solucionar-lo».

Procés participatiu

A l’hora de fer l’estudi, l’Ajuntament i la Generalitat (que paguen a mitges el 80% dels 1.077.920 euros del projecte) compten amb la col·laboració de 151 entitats veïnals. La resta del cost es paga amb fons europeus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento