Detinguts a Riba-roja tres repartidors per quedar-se 22 mòbils de 20.000€ fingint pèrdues o robatoris

La Guàrdia Civil de Riba-roja (València) ha arrestat tres homes de 19, 34 i 44 anys i investigat 11 homes i dones de 27 a 48 per presumptament sostraure 22 mòbils valorats en 20.000 euros. Els detinguts aprofitaven que eren treballadors de distribució per a quedar-se amb els telèfons fingint pèrdues o robatoris.
València.-Successos.- Un detingut i un investigat acusats d'estafar més de 124.000 euros en cítrics a Potries
València.-Successos.- Un detingut i un investigat acusats d'estafar més de 124.000 euros en cítrics a Potries
GUARDIA CIVIL

L'operació 'Telpaq' va arrancar davant una sèrie de furts de paqueteria des de febrer fins a juny en una important empresa de distribució en el polígon de Riba-roja, informa l'institut armat en un comunicat.

Quan detectaven la presència d'un mòbil d'alta gamma entre els paquets, els repartidors ho sostreien amb diversos mitjans: en ocasions simulaven la seua pèrdua o robatori durant el repartiment, denunciant els fets a l'empresa, i en unes altres ho agafaven de la pròpia línia de distribució en l'interior de les naus.

Ja amb els telèfons en el seu poder, contactaven amb possibles compradors a través de xarxes socials, aplicacions d'internet com Wallapop o fins i tot a través del boca a boca.

Després de les perquisicions, entre juliol i setembre, els sospitosos van ser identificats, tres d'ells detinguts i altres 11 investigats per delictes de furt continuat i encobriment. Les diligències han passat a disposició judicial.

La Guàrdia Civil té constància de la sostració de 22 terminals valorats en uns 20.000 euros, dels quals fins al moment s'han recuperat 11. La investigació segueix per a localitzar la resta de telèfons.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento