Comunitat Valenciana

El pressupost municipal de València per al 2021 ascendeix a 914,8 milions i se centra a fer front a la Covid-19

L'Ajuntament de València ha plantejat per al 2021 un pressupost de 914.888.748,34 euros, superior en 16,5 milions als comptes del 2020 i pensat "per a fer front a la crisi sanitària, social i econòmica" derivades de la Covid-19 i "donar compliment a l'acord marc de reconstrucció" de la ciutat a partir d'aquesta pandèmia "firmat per 31 dels 33 regidors" de la corporació", com ha indicat el seu alcalde, Joan Ribó, en la presentació d'aquests comptes.
Imatge de l'Ajuntament de València.
Imatge de l'Ajuntament de València.
EUROPA PRESS
Imatge de l'Ajuntament de València.

Ribó, que ha donat a conéixer aquest pressupost juntament amb l'edil d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha destacat que per sisé any la capital valenciana és "la primera gran ciutat" espanyola a presentar els seus pressupostos per a l'exercici següent i ha afirmat que amb els de 2021 mostren que està "perfectament" preparada per a fer front a "les conseqüències del coronavirus".

Així, ha ressaltat que aquest pressupost, "moderadament expansiu", contempla 18,15 milions més en despeses corrents en béns i servicis i transferències per a afrontar la crisi sanitària (5,43 milions), la social (5,38 milions) i l'econòmica (7,34 milions) sorgides per la Covid-19.

Tant l'alcalde com el titular d'Hisenda han apuntat que aquest és un pressupost "inicial", atés que hi ha partides que poden incorporar-se a ell en els pròxims mesos "via transferències d'altres administracions" o "romanents", quan el seu ús estiga aprovat i legalment emparat pel Govern central, i qüestions relacionades amb la pandèmia que poden portar a algun canvi.

Així mateix, han destacat inversions contemplades en favor de "la transformació urbana", com la remodelació de les places de Bruges i la Reina, la creació de superilles i peatonalitzacions. Ribó i Sanjuán han assenyalat que mantindre l'esforç inversor és una de les "prioritats" del govern municipal (Compromís-PSPV) per a "millorar la ciutat i afavorir l'activitat econòmica" i han ressaltat "la congelació dels tipus de tots els impostos i taxes" municipals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento