Comunitat Valenciana

L'ADN confirma que els ossos trobats el 2019 en la Romana pertanyen a una de les xiquetes d'Alcàsser

  • Aquestes restes no van ser aleshores trobades ni recollides pels investigadors el 27 de gener del 1993.
Xiquetes d'Alcasser
Xiquetes d'Alcasser
.
Xiquetes d'Alcasser

Uns ossos trobats al juny del 2019 en la fossa en la partida de la Romana, lloc en el qual van aparéixer enterrats fa 28 anys els cadàvers de les tres xiquetes d'Alcàsser, pertanyen a una de les menors assassinades, segons han confirmat a Europa Press fonts judicials.

Fa un any, un jove va trobar quatre ossos en la zona i una anàlisi d'ADN ha permés confirmar que pertanyen a una de les xiquetes d'Alcàsser, tal com es desprén d'un informe que s'ha traslladat al Jutjat d'Instrucció número 6 d'Alzira (València) que va investigar els fets. Aquest informe ja ha sigut traslladat a la família de l'adolescent.

Els ossos no van ser aleshores trobats ni recollits pels investigadors del cas durant l'alçament dels cadàvers el 27 de gener del 1993, tal com ha publicat Las Provincias, que ha apuntat que la troballa de les restes humanes va tindre lloc per part d'un veí de Piles que va acudir amb la seua nóvia al paratge de la Romana per a deixar un ram de flors en el lloc on van assassinar Míriam, Toñi i Desirée.

Per aquests assassinats únicament ha sigut condemnat Miguel Ricart, qui va passar 21 anys a la presó pel segrest, violació i assassinat de les tres menors, de 14 i 15 anys, que van desaparéixer al novembre del 1992 i els cossos de les quals van ser localitzats dos mesos després. A Ricart se li va condemnar a 170 anys de presó i va eixir en llibertat l'any 2013 després de desactivar-se la doctrina Parot.

Ricart, conegut com 'El Rubio', va ser l'única persona condemnada. L'altre considerat autor d'aquest succés, Antonio Anglés, va fugir i figura en parador ignorat des d'aleshores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento