La contractació ha caigut en picat a Catalunya i ja han tancat 1.500 botigues

  • Hi ha 5.000 empleats menys al comerç català.
  • Es creu que, al novembre, es va tocar fons en la facturació.

La crisi econòmica s´ha traduït en una caiguda notable de les contractacions a Catalunya. L´any passat se´n van formalitzar 2.2521.892, un 11,8% menys que tot just un any abans, segons l´informe  presentat ahir per UGT.

Ara bé, va ser durant el darrer trimestre quan el mercat laboral va viure un autèntic enfonsament, amb un descens del 25%. Dit d´una altra manera, entre octubre i desembre es van firmar 183.246 contractes menys que fa un any i 105.958 menys que el trimestre antecedent. La construcció (-40%) i la indústria (-38%) són els dos sectors que pitjor comportament han experimentat. En l´altre costat, l´agricultura és l´únic que genera llocs de treball (+7%).

El comerç, per exemple, va tancar l´any amb 1.500 establiments menys i 5.000 empleats a l´atur, segons la Confederació del Comerç. Es creu que, al novembre, es va tocar fons en la facturació.

D´altra banda, CCOO va denunciar ahir que l´aplicació «restrictiva» de la Llei d´Estrangeria està incrementant els immigrants que treballen en l´economia submergida. CCOO denuncia que s´han denegat 1.000 sol·licituds de regularització a paquistanesos perquè no se´ls admet el certificat de penals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento