Comunitat Valenciana

Els bombers fan més de 70 intervencions per pluja a València, entre elles el desallotjament d'un centre de discapacitats

Els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València han intervingut en més de 70 servicis relacionats amb l'episodi de pluges que afecta la Comunitat Valenciana, el qual ha deixat una situació "especialment complicada" en les Riberes Alta i Baixa, on s'ha establit la situació 1 per inundacions. Entre les seues actuacions estan els rescats a una dotzena de persones atrapades en les seues cases i l'evacuació d'un centre de discapacitat.
Pluges
Pluges
CONSORCIO BOMBEROS VALENCIA
Pluges

Les actuacions dels Bombers han arribat a més de 30 localitats de tota la província i han sigut especialment intenses en punts com Cullera i Sueca durant la nit, i l'Alcúdia, Rafelguaraf i Alzira durant el dia, segons ha informat el Consorci en un comunicat.

Fins a primera hora de la vesprada s'ha intervingut en una dotzena de rescats de persones atrapades en les seues vivendes per perill d'inundació i s'ha ajudat a evacuar alguns escolars i usuaris d'un centre de discapacitat.

A més s'han dut a terme uns vint rescats d'ocupants de vehicles atrapats per l'aigua en punts com barrancs, túnels i camins. En tots aquests rescats han intervingut diverses dotacions de Bombers i en alguns d'ells a més el Grup Especial de Rescat GERA del Consorci. Durant la vesprada se segueixen produint situacions de rescats.

En les localitats de Rafelguaraf i l'Alcúdia el Consorci de Bombers ha donat el seu suport a l'Ajuntament amb dispositius especials per risc de desbordaments de barrancs i inundació dels municipis. En l'Alcúdia el Consorci ha constituït un Lloc de Comandament Avançat des del qual dirigir les intervencions.

A més la caiguda de branques i rebles de murs i façanes s'ha repetit per tot el territori. Els 24 parcs del Consorci estan preparats per a atendre qualsevol emergència i es recomana a la població molta precaució i evitar desplaçaments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento