La Barceloneta serà el primer barri sense pàrquing al carrer

  • El trànsit es restringirà als carrerons dels quarts de casa.
  • S'hauran d'utilitzar els aparcaments dissuasoris de fora.
  • Obres actuals ja suprimeixen places.
El carrer Magatzem, en obres.
El carrer Magatzem, en obres.
N. B.
El carrer Magatzem, en obres.

La Barceloneta es convertirà en el primer barri sense cotxes aparcats en superfície. El Projecte d'Intervenció Integral de la Barceloneta preveu, a més, permetre la circulació únicament als veïns, excepte en les vies principals que delimiten la zona.

La reforma respecta l'estructura dels quarts de casa, típica del barri. Però entre les línies d'edificis, els carrerons deixaran de tenir àrea verda d'aparcament exclusiu per a veïns, com tenien fins ara. Tal com consta al projecte, el Pla de Mobilitat del barri preveu «prioritzar els vianants davant els vehicles i vincular la xarxa viària bàsica amb aparcament dissuasori».

Des de l'Ajuntament de Barcelona confirmen que «els cotxes haurien d'estar fora del barri» i que es volen afegir nous aparcaments fora de l'entramat per aconseguir-ho. Sobre plànol, a banda dels cinc aparcaments ja existents, hi consta un sisè a l'inici del Pg. Joan de Borbó. Els veïns critiquen el fet que al seu barri es faci fora el cotxe. El districte de Ciutat Vella recorda que al març s'installarà una oficina tècnica per canalitzar les aportacions veïnals a aquest pla.

A banda, dins de la campanya de manteniment de la ciutat, ja s'estan fent obres de reforma integral que suprimeixen els aparcaments en superfície d'àrea verda, com la remodelació que s'està fent ara al carrer Magatzems.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento