Les dues estacions més modernes i noves del metro de Barcelona ja tenen goteres

Aspecte del vestíbul de la sortida de Vidal i Guasch de l'estació de Roquetes.
Aspecte del vestíbul de la sortida de Vidal i Guasch de l'estació de Roquetes.
A. Z.

La tela asfàltica serveix per impermeabilitzar i evitar filtracions d'aigua tér una vida útil de 10 anys. No és així a les dues estacions més modernes del metro, obertes fa tres mesos i que ja tenen goteres. Unes obres a dalt han trencat el material aïllant.

Les parades de Trinitat Nova i Roquetes, a la L3, tenen filtracions. Es van inaugurar el 4 d'octubre. El 26 de desembre es va comunicar que hi havia goteres a Trinitat Nova i Roquetes i, el 30 de desembre, el mateix a Roquetes, segons han informat a 20 minutos fonts del metro.

La reparació serà immediata. En dies o setmanes se solucionarà

Dissabte va ser l'últim dia que va ploure a Barcelona, però ahir encara es podien veure caure gotes a Roquetes. Al vestíbul de la sortida de Vidal i Guasch, dos poals i la serradura abocada al terra no podien evitar la formació dels tolls d'aigua. A l'altra sortida, la del carrer de les Torres, ahir es podia veure també més serradures en el passadís inferior que dóna accés a l'andana. Els usuaris també senten el soroll continuat de les gotes d'aigua que cauen.

Els viatgers d'aquest nou tram del metro se sorprenen perquè la incidència arriba quan només ha passat un trimestre des de la inauguració de l'allargament de l'L-3. «És estrany, perquè és una obra nova», es lamentava ahir María Jesús, una usuària habitual. «Han aparegut massa d'hora», indicava el Carlos. «Hi ha un sostre caigut, mereixem  alguna cosa millor», exclamava Javier. «Ho hauran d'arranjar amb el temps», pensava la Isabel. A dalt mateix del

metro de Roquetes s'està acabant de construir un parc i un camí, que estarà enllestit al febrer, segons fonts de la constructora, Corsan-Corviam. Hi ha terra acumulada i l'aigua triga temps a filtrar-se del tot.

«Les obres de construcció de la zona verda han danyat la tela asfàltica que impermeabilitza el terreny. La reparació serà immediata. En dies o setmanes se solucionarà», va explicar un portaveu de la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento