Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Cs demana un toc de queda "uniforme" en tota Espanya i que s'aplique per decisió "tècnica i no política"

El síndic de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Toni Cantó, ha demanat que el toc de queda que va a proposar la Generalitat en el Consell Interterritorial de Sanitat siga "uniforme" en tota Espanya i que s'aplique per una decisió "tècnica i no política". A més, ha sol·licitat mesures per a donar suport a sectors com l'oci nocturn i de caràcter sanitari.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el síndic de Ciudadanos, Toni Cantó
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el síndic de Ciudadanos, Toni Cantó
GVA
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el síndic de Ciudadanos, Toni Cantó

Després de la seua reunió amb Puig, Cantó ha traslladat un missatge de "preocupació i responsabilitat" davant unes xifres de contagis que "comencen a ser preocupants". També ha demanat un "paraigua legal que garantisca que no se'n va a patir una marxa arrere en la mesura" que genere "descontrol i desconfiança en els ciutadans, que ja no saben a què atenir-se".

El síndic ha insistit a demanar "criteris uniformes a tota Espanya" i ha criticat la "falta de dades", com el fet que no s'oferisquen les xifres de contagis durant el cap de setmana. "Ja és hora d'una vegada per sempre que el Govern central i autonòmic facen els seus deures".

Cantó ha retret a Puig que la valenciana és "una de les comunitats autònomes que menys PCR fa, la mitat de la mitjana nacional". A més, ha demanat "mesures per a contractar professionals sanitaris" en la línia de les seues propostes per a recolzar els pressupostos del 2021, i també, de personal sanitari que puga recolzar a les residències de majors, un sector que "pot tornar a veure's pressionat".

A més, ha alertat que aquestes mesures van a "fer patir" de nou a l'economia i l'hoteleria, i ha lamentat que l'oci nocturn s'haja convertit en "un sector completament en fallida". "Les mesures de control que ens presenten han de vindre acompanyades de mesures sanitàries i ajudes econòmiques per als sectors afectats", ha agregat.

"No és triar entre salut i economia, és garantir la salut i l'economia. Els valencians ho estan passant molt mal en una situació com l'actual", ha afirmat, i ha demanat "garantir la campanya de Nadal". "Si ens quedem sense Nadal, el colp serà tremend", ha agregat.

Preguntat sobre si recolzaria que el toc de queda es declarara solament en la Comunitat Valenciana, ha indicat que "no estaria en contra" sempre que "vaja acompanyada, que açò no es tracta solament de prohibir, sinó de compensar aquells que vegen afectada la seua activitat, i millorar les condicions sanitàries".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento