Comunitat Valenciana

L'AVL i l'IEC incorporen als seus diccionaris nous termes LGTBI

  • Ho han fet a proposta del Col·lectiu LGTBI de Castelló, amb el qual es van celebrar una taula redona.
  • S'han incorporat entre 10 i 15 paraules i en altres quinze s'han fet modificacions.
Presentació dels nous termes del LGTBI introduïts
Presentació dels nous termes del LGTBI introduïts
EUROPA PRESS
Presentació dels nous termes del LGTBI introduïts

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) han incorporat als seus diccionaris normatius nous termes i definicions a proposta del Col·lectiu LGTBI de Castelló.

Segons ha explicat el vicepresident de l'AVL, Rafael Ramos, la incorporació dels nous termes té el seu origen en una taula redona que va organitzar el Col·lectiu LGTBI de Castelló, en la qual va convidar a les dues institucions acadèmiques, "per a veure si era possible tindre en compte molts termes que ells utilitzaven de manera habitual, però que la societat desconeix completament perquè són coses molt específiques", ha dit.

"Nosaltres, com a persones vinculades a la llengua, no coneixíem alguns dels termes que ens nomenaven, perquè el que intentaven era reflectir situacions particulars i que ells vivien, i ens van passar una llista de paraules perquè les estudiàrem i, si ho consideràvem oportú, les introduïrem en els nostres diccionaris", ha afegit.

Segons ha indicat Ramos, és una tasca que han dut a terme les dues institucions acadèmiques, col·laborant. "És important que les paraules que s'han introduït podran ser consultades per qualsevol xiquet en l'àmbit escolar, i la modificació d'algunes de les accepcions que tenien algunes paraules comportarà un aprenentatge i respecte cap al col·lectiu LGTBI", ha apuntat.

Així, ha destacat que s'han introduït marques indicant si una paraula té un ús pejoratiu o no, i paraules com 'efeminat', 'doneta' o 'amanerat' "s'han definit partint d'una concepció totalment respectuosa cap a les persones que representen aquesta manera de ser".

Així, Ramos, que ha recordat que l'AVL ja tenia algunes paraules introduïdes en el seu portal terminològic, ha assenyalat que les dues institucions acadèmiques han introduït en els seus diccionaris entre 10 i 15 paraules, i en altres quinze s'han fet modificacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento