Psicodèlia sobre puntes

El coreògraf Roland Petit fusiona el rock simfònic dels britànics Pink Floyd i la dansa clàssica en un espectacle que juga amb raigs làser i projeccions
Una trentena de ballarins es mouen, en un escenari nu, al ritme de peces mítiques de Pink Floyd.
Una trentena de ballarins es mouen, en un escenari nu, al ritme de peces mítiques de Pink Floyd.
Grup Balañá
Una trentena de ballarins es mouen, en un escenari nu, al ritme de peces mítiques de Pink Floyd.
Diuen els seguidors incondicionals de Pink Floyd que les seves imaginatives melodies recreen les atmosferes més al·lucinants que ha produït el rock. El grup de Cambridge (Anglaterra) va passar per la psicodèlia, l’space rock, el jazz, el blues i el soul, fins arribar a ser emblema del rock simfònic dels setanta. I sempre aprofitant tota mena d’efectes visuals i sonors en els seus concerts.
 
Amb aquesta matèria primera a les mans, el 1973 el reconegut coreògraf francès Roland Petit va crear el Pink Floyd Ballet, que, com el seu nom indica, fusiona la dansa clàssica amb les potents composicions sonores dels britànics. Elements suficients –amanits amb un joc de llums, raigs làser i projeccions al més pur estil Pink Floyd– per crear una coreografia que ara, revisada, interpreta el Tokyo Asami Ballet, la millor companyia de ballet clàssic del Japó.
 
Per a aquesta nova versió, amb més de 30 ballarins i sense decorat, l’octogenari Petit ha creat un pas de deux (duet) sobre el tema The great gig in the sky, de l’àlbum Dark side of the moon, i un número de hip hop sobre la cançó Run like hell, del disc The wall. Una barreja explosiva amb només quatre funcions al teatre Tívoli.
 
* Casp, 10. De 25 a 45 euros. Div. i diss., 21.00 h. Dium., 19.00 h.
 
Supervendes dels pink floyd
 
Dark side of the moon (1973), l’elapé que va inspirar el ballet de Roland Petit, té l’honor d’haver-se mantingut durant 14 anys entre els 200 més venuts de la llista Billboard, tot un rècord de permanència. Fa dos anys, concidient amb el 30 aniversari, es va reeditar i, oh sorpresa, va tornar a ser l’àlbum de rock més venut als Estats Units. Encara despatxa 250.000 còpies l’any. 
Mostrar comentarios

Códigos Descuento