El viatge de l'arrogància a la bogeria

Quina millor manera de fer de boja que amb un nas de pallaso. L'actriu catalana Pepa Plana interpreta la protagonista de l'obra de teatre Un tramvia anomenat desig, de Tenessee Williams, que des d'avui i fins al 25 de gener es representa a la sala Muntaner.

La clown encarna a Blanche DuBois, una dama madura, presumida i amb idees antiquades del sud dels EUA que va a residir a la llar de la seva germana Stella i el seu cunyat, Stanley Kowalski, membre de la classe immigrant proletària, que viuen a Nova Orleans. La seva actitud primmirada i arrogant, que amaga un passat escabrós, crearà conflictes a la parella i a ella la durà a la bogeria.

A Plana l'acompanyen cins actors: Jorge Picó, Hans Ritcher, Irina Robles, Sergi Vallès i David Verdaguer. El rol dels intèrprets es combina amb el paper de tres músics que expressen amb les seves melodies de blues els sentiments que es plantegen a l'escena. Són Lluís Cartes a la percussió, Pedro Cornago al piano i Marc Prat al contrabaix.

Una Blanche presumida i punk

Al front d'aquesta primera producció de l'Escena Nacional d'Andorra, que es va crear l'any 2007, està la seva directora, Ester Nadal, qui assegura que l'escenari és poc realista, encara que s'ha inclòs "algun gest de complicitat amb la pel·lícula de Kazan".

La peça del dramaturg nord-americà, que va ser traduïda per la menorquina Aina Tur, reflecteix les passions humanes, les debilitats i contradicions. "La meva Blanche és molt presumida, molt xula, molt punk, molt Pepa Plana", afirma la pallassa.

* Sala Muntaner. Muntaner, 4. Des d'avui fins al 25 de gener. Entrades entre 15 i 18 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento