Comunitat Valenciana

Cvirus.- Una escultura amb terra de les 33 comarques valencianes recordarà les víctimes en l'homenatge del 9 d'Octubre

Una escultura amb terra de les 33 comarques de la Comunitat Valenciana recordarà aquest dijous les víctimes de la Covid-19 en l'homenatge de la Generalitat amb motiu del 9 d'Octubre, dia dels valencians.

L'acte solemne en l'Umbracle de la Ciutat de les Arts i les Ciències va en record de les persones que han perdut la vida a causa del coronavirus. Inclou una ofrena floral i la interpretació de la peça musical 'In memoriam', creada per a aquest homenatge pel compositor Bernardo Adam.

Està prevista l'assistència d'afectats i familiars de morts de totes les comarques, així com d'alcaldes d'aquestes localitats i les principals autoritats. L'homenatge estarà presidit pel president Ximo Puig, avança la Generalitat en un comunicat.

El punt central és la inauguració de l'escultura 'En record de la terra', creada per l'artista Rosana Antolí (Alcoi, 1981) amb la col·laboració de l'IVAM. Per als seus fonaments, el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat va arreplegar terra d'enclavaments emblemàtics de totes les comarques.

De forma simbòlica, aquesta peça es converteix en l'únic punt de la Comunitat Valenciana amb terra de totes les comarques valencianes. A partir de l'origen etimològic de la paraula 'recordar', que és "tornar a passar pel cor", l'escultura evoca així a les persones que ens han deixat.

Rosana Antolí ha exposat els seus treballs en institucions i museus nacionals i internaciones com la Tate Modern (Londres), la Fundació Joan Miró o el Centre Pompidou Màlaga. Aquesta artista alcoiana ha rebut nombrosos guardons, entre ells el de la Reial Societat Britànica d'Escultors, el Nacional de Vídeoart del BBVA o l'Internacional d'Artista Emergent de Dubai.

UN TERRATRÈMOL DE MÚSICA

L'homenatge, a partir de les 12 hores amb retransmissió en À Punt, culmina amb una ofrena floral al peu de l'escultura. Prèviament s'interpreta la peça musical 'In memoriam', dirigida i composta per a aquest homenatge pel compositor Bernardo Adam Ferrero (Algemesí, 1942).

Està interpretada per la Real Camerata Española i arranca amb tres notes, a manera de terratrèmol, que "com la pandèmia, ha sacsejat les vides dels valencians".

Adam Ferrero ha exercit com a director tècnic del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València i director de les setmanes internacionals de música religiosa de València i Plasència. La seua producció musical s'ha estrenat en més de vint països.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento