Comunitat Valenciana

El Mercat de Castellar l’Oliveral “vincularà el poble amb l’horta i arreplegarà el sentir del veïnat”

  • Amb el projecte es busca "impulsar l’alimentació saludable i la comercialització dels productes de kilòmetre zero".
  • L’Ajuntament també habilitarà la venda d’aliments agroecològics a Benimaclet, Malilla i Colón Agroecològics.
Imatge del projecte del Mercat de Castellar l’Oliveral
Imatge del projecte del Mercat de Castellar l’Oliveral
Ajuntament de València
Imatge del projecte del Mercat de Castellar l’Oliveral

El futur Mercat Municipal d’aliments agroecològics de Castellar-L’Oliveral serà habilitat en un solar de més 2.000 m²: la plaça de la Figuereta d’aquest poble del sud de València. “El projecte d’espai recuperat per a la ciutadania contempla una zona coberta que protegirà el comerç dels productes de l’horta, i serà flexible i compatible amb les necessitats que el veïnat va exposar a través d’un procés participatiu”.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat aquest dimarts el projecte d’aquest mercat agroalimentari, “que ocuparà part d’una plaça multi usos que disposarà d'espais que permetran acollir diferents actes i celebracions cíviques”. Tal com a explicat Galiana, “es tracta d’un projecte que naix de la Regidoria de Comerç, amb la fi d’impulsar l’alimentació saludable i la comercialització dels productes de kilòmetre zero, i a més arreplega el sentir dels veïns i veïnes de Castellar-L’Oliveral, que demanaven una intervenció en aquesta zona”.

Imatge del projecte de construcció del Mercat Castellar l'Oliveral
Imatge del projecte de construcció del Mercat Castellar l'Oliveral
Ajuntament de València

“Per tant, és important perquè no només és un lloc de venda dels productes de proximitat sinó que la seua execució implicarà la recuperació d’un espai per al poble”, ha assegurat l’edil en recordar que amb aquest projecte, que compta amb un pressupost de 944.000 euros, es provarà aquest tipus de mercat d’agroalimentació, que durant el present mandant municipal també s’habilitarà als Mercats de Benimaclet, Malilla i Colón.

Carlos Galiana ha indicat que la proposta del Mercat de Castellar-L’Oliveral, que ja va rebre el vistiplau del Consell Local de Comerç, també compta amb el suport de la Regidoria de Pobles de València i d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta. Pel que fa al projecte, elaborat per la cooperativa d’arquitectes Crearqció, segons ha informat un dels seus components, Pepe Lerma, l’objectiu del treball ha sigut “vincular l’horta i el mercat amb el poble i els equipaments de la zona, així com fer compatible l’activitat comercial amb les necessitats d’espai públic del veïnat”.

Imatge de la presentació del projecte del Mercat Castellar l'Oliveral
Imatge de la presentació del projecte del Mercat Castellar l'Oliveral
Ajuntament de València

Concretament, el projecte dona flexibilitat a l'espai que comptarà amb punts de venda, magatzem i banys accessibles, així com una zona de descans amb ombra, una altra de jocs intergeneracionals i una altra per a actuacions i trobades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento