Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Ribó sobre les Falles 2021: "Volem fer tot allò que siga possible respectant les normes sanitàries"

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat aquest dimarts sobre la celebració de les Falles de 2021 i la possibilitat que no es puguen dur a terme per la Covid-19 i si no hi ha vacuna, que l'Ajuntament d'aquesta ciutat aspira a "fer tot allò que siga possible respectant estrictament les normes sanitàries". "Entre no fer Falles i fer les Falles com sempre, hi ha moltes opcions. Anem a estudiar-les i s'estan estudiant", ha exposat.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de visitar el nou edifici de vivendes supervisades per a persones sense llar de Casa Caridad, després que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, indicara que celebrar Falles, Fogueres i altres festes populars a la Comunitat Valenciana serà "impossible" en cas que no estiga llista la vacuna davant del coronavirus.

"Nosaltres sempre hem dit que, en principi, volíem Falles però sabem que no seran unes Falles com les quals coneixem habitualment", ha assenyalat el primer edil, que ha apuntat que s'està treballant en eixa direcció. "Estem treballant en eixe mecanisme, concretament el regidor de Festes -i president de la Junta Central Fallera (JCF), Carlos Galiana-, juntament amb el món faller", ha dit.

Així, el responsable municipal ha assegurat que, "independentment que hi haja vacuna o no hi haja vacuna", el consistori pretén "fer tot allò que siga possible respectant estrictament les normes sanitàries". "En això hem sigut molt rígids i continuarem sent molt rígids", ha agregat respecte a les indicacions del Ministeri i de la Conselleria de Sanitat.

Per la seua banda, l'edil de Cultura Festiva i president de la JCF ha considerat, preguntat per les paraules de Barceló, que "a cinc mesos vista" d'aquestes festes, "certs comentaris" que "es fan amb la millor voluntat, suposen un terratrèmol en el món faller" i "baixes indiscriminades" de fallers i falleres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento