Comunitat Valenciana

Innova.- Un arbre solar i un sistema per a convertir les ones en energia, nous projectes innovadors de la Marina

La Marina de València ha instal·lat un arbre solar para la recàrrega de bicicletes i patinets elèctrics i un sistema de generació d'electricitat a partir de les ones del mar. Aquestes iniciatives s'emmarca dins dels projectes d'innovació i sostenibilitat que estrena el recinte.
Un arbre solar en La Marina de València
Un arbre solar en La Marina de València
LA MARINA
Un arbre solar en La Marina de València

A més de ser un "hub tecnològic i de l'economia del coneixement", La Marina de València "s'ha convertit en un centre d'experimentació d'innovadors projectes relacionats amb la sostenibilitat i les energies renovables".

Així, dimarts passat el Consorci València 2007, òrgan gestor de la dàrsena, aprovava en la seua comissió delegada la instal·lació d'un arbre solar para la recàrrega de bicicletes i patinets elèctrics, i d'un sistema de generació d'electricitat a partir de les ones del mar.

Les dos iniciatives de l'Ajuntament de València conviuran amb un nou sistema de sensors que formen part d'un projecte europeu, i que mesuraran paràmetres ambientals com humitat, temperatura, afluència de persones, nivell del mar, altura de les ones en la bocana, onatge en l'interior del port i permetran desenvolupar aplicacions senzilles que utilitzen aquesta informació.

L'arbre solar per a la recàrrega de bicicletes i patinets elèctrics s'instal·larà en l'entrada a la dàrsena des de la platja de la Malvarrosa, al costat de la zona de banderes, i comptarà amb llocs de recàrrega i aparcaments d'ús públic. L'arbre forma part del projecte del consistori per a la instal·lació de dispositius de generació d'energia eòlica i fotovoltaica en espais públics de l'entorn urbà, detallen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento