Comunitat Valenciana

Informadors i neteja extra en Metrovalencia

  • FGV contractarà 150 persones per a atendre les necessitats dels usuaris i controlar el compliment de les normes.
Tren de Metrovalencia durant l'estat d'alarma
Tren de Metrovalencia durant l'estat d'alarma
GVA
Tren de Metrovalencia durant l'estat d'alarma

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha decidit posar en marxa set noves mesures de seguretat enfront de la Covid-19, addicionals a les quals ja havia implantat, ara que els seus trens van recuperant els viatgers perduts amb l'inici de la pandèmia.

Entre elles destaca la contractació de 150 informadors per a treballar en totes les estacions atenent les necessitats dels usuaris i controlant el compliment de les normes sanitàries, com van fer en el seu moment els auxiliars de platja contractats a l'estiu.

Així ho va anunciar aquest dilluns el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, després de reunir-se amb l'equip de direcció d'FGV, i els investigadors del CSIC Gloria Sánchez i Xavier Querol, després d'observar com ha augmentat el nombre d'usuaris al setembre.

La tornada a universitats i col·legis i la recuperació de la presencialitat en activitats econòmiques ha fet aconseguir els 149.000 viatgers en un dia en Metrovalencia, el 58% d'ocupació abans de la pandèmia, i els 25.000 en el TRAM d'Alacant (60)%.

El conseller va explicar que s'està buscant el mecanisme “més ràpid” per a poder contractar el nou personal informador que col·laborarà en el control d'accés i aforament, ajudant a la correcta distribució de viatgers en andanes i trens.

No tenen per què ser joves com en el cas dels auxiliars de platja, sinó el que siga “més ràpid”, i encara que la duració del contracte encara està per definir, s'ha estimat que podria ser per un període d'un any, per al que es requeriria una inversió d'entre 3 i 4 milions d'euros.

A més, com a mesura addicional a les de neteja, desinfecció i renovació de l'aire que ja es realitzen en els últims mesos, l'empresa ha reforçat les labors en trens i tramvies, i si fins hui es feien a la nit, a partir d'ara es repetiran pel dia, durant el recorregut dels trens en les hores vall. La nova anàlisi del CSIC sobre presència de Covid-19 en FGV ha detectat traços del virus en 3 de 32 mostres, però “cap infecciós”.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento